Pride etelänaapureissamme

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Latvian pääkaupungissa Riiassa vietetään pride-tapahtumaa 23. heinäkuuta ja Viron pääkaupungissa Tallinnassa on luvassa teemaviikko 8. – 14. elokuuta. Latviassa ollaan liikkellä ensimmäistä kertaa, Virossa jo toista.

HUOM! Riian tapahtuma saattaa olla vaarassa, sillä kaupungin hallinto on kieltänyt paraatin.
» lue lisää

Latvian pääkaupunki Riika viettää ensimmäistä pride-juhlaansa tänä kesänä. Teemana on "I want to believe that I can be free!". Tavoitteena on lisätä niin tavallisen kansan kuin päättäjienkin tietoisuutta homoseksuaalisuudesta. Tapahtuman ohjelmassa on silloin seminaari, paraati, bileitä ja jumalanpalvelus.

Mm. Tukholman priden ja Riian homoklubien tuella järjestetty tapahtuma käynnistyy 23. heinäkuuta aamupäivällä seminaarilla, jossa teemana on mm. uskonto ja kirkko, ihmisoikeudet, homofobia, syrjintä ja linjakysymykset seksuaalisten vähemmistöjen suhteen Latviassa ja EU:ssa. Iltapäivällä on luvassa paraati ja jumalanpalvelus anglikaanisessa St. Saviour -kirkossa. Englannin- ja latviankieliset messut pitää Maris Sants, joka suljettiin pois Latvian luterilaisesta kirkosta homoseksuaalisutensa takia. Illalla juhlitaan klubeissa Purvs ja XXL.

Tallinnassa jo toistamiseen 8. – 14. elokuuta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tallinnassa paikallinen pride-tapahtuma järjestetään jo toistamiseen. Teemana on "Ma meeldin armastusele", eli "Rakkaus pitää minusta". Teeman pohjalla on se, että homous pelkistetään usein vain seksiin, vaikka kysymys on kahden ihmisen välisestä rakkaudesta. Aivan kuin heteroseksuaalisissakin suhteissa rakkaus sitoo ihmisiä toisiinsa, ennen kaikkea henkisellä tasolla.

Tapahtumien huippuhetki on lauantaina 13. elokuuta kaupungin läpi kulkeva paraati. Mukaan toivotaan kaikkia, jotka tukevat moninaista ja sallivaa yhteiskuntaa, jonka jäsenet voivat ylpeästi sanoa: olen se mikä olen ja juuri tällaisena onnellinen. Viikon varrella on luvassa pitkin kaupunkia monenlaisia kulttuuritapahtumia, kuten runonlausuntaa, homoteemaisia dokumenttifilmejä, taidetapahtumia ja muuta sateenkaariteemaista. Edellisvuosien tapaan paikallisten lisäksi osallistujia odotetaan Latviasta, Liettuasta, Suomesta,Ruotsista ja muualtakin ulkomailta.

- qx.se
- gay.ee
- www.pride.lv/english

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!