Ikuisuusaihe: Sateenkaariliputus

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Budapest 24.5.2009

Budapestin Sankareiden aukiolla filmattiin pride-viikkoon kuuluvaa mainosfilmiä. Mukana oli parikymmentä ihmistä, homoja ja lesboja, heteroita, nuoria, vanhoja, unkarilaisia ja ulkomaalaisia. Kahdesta autosta huomattiin sateenkaarilippu ja huudettiin herjauksia. Hetken päästä paikalle ilmaantui 7-8 lyhyttukkaista, musta- ja maastopukuista nuorta meistä, sotilaskengissään. Joillakin oli päässä Unkarin kaartin lippis. He jatkoivat herjaamista ja käyttäytyivät uhkailevasti. Takaapäin syljettiin mm. saksalaisen vapaaehtoisen tytön päälle. Joku soitti poliisin ja se auttoi. Ennen partion tuloa porukka katosi. Kukaan loukatuista ei kuitenkaan halunnut tehdä ilmoitusta poliisille.

(Népszabadság-lehti)

Tapahtumia Cottbusissa (23.4.2009)

Kevään ensimmäinen sateenkaariliputusriita on puhjennut Saksassa Cottbusin teknisessä yliopistossa. Paikallinen CSD-organisaatio ei saa nostaa sateenkaarilippuja kampuksella virallisiin lipputankoihin. Opiskelijajärjestöt olivat suunnitelleet lipunnostoa viime torstaiksi, koska korkeakoulussa vietettiin tulevaisuuspäivää. Lauantaina oli Cottbusin CSD eli suomalaisittain pride. Yliopiston rehtori ei pidä hyvänä liputusta. Moninaisuuden puolesta voi toimia muilla tavoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mutta opiskelijajärjestöt olivat perjantaina pystyttäneet oman tangon virallisen lipputangon viereen, ja sateenkaarilippu nousi tähän tilapäistankoon. Paikalla oli opiskelijavaltuuston edustajat ja yliopiston johto. Paikalla olijat yrittivät lukea yliopiston johdon ilmeistä, mitä ajatuksia mielessä pyöri. Yliopiston johto lupaili, että ensi vuonna voidaan varmaan jo käyttää päälipputankoa.

*****

Yliopiston kansleri on jo maaliskuussa käynyt kirjeenvaihtoa paikallisen aids-tukikeskuksen kanssa ja korostanut, että lipputangot ja liputus kuuluvat yliopistolle. Vaarana on, että kaikki ryhmät alkavat vaatia liputusoikeutta. Tasa-arvolaki pitää ottaa tässäkin asiassa huomioon.

Viime vuonna esim. Potsdamin yliopisto kielsi liputuksen. Opiskelijat nostivat lipun salkoon kiellosta huolimatta ja yliopiston johto päätti sietää sitä kangaspalaa. Berliinissä yhtä lukuunottamatta kaikki kaupunginosat ovat sateenkaariliputtaneet raatihuoneillaan.

*****

Lauantaina klo 19 alkoi sateenkaariliputus Cottbusin raatihuoneella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!