Sosiaalikomissaari Vladimir Spidla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

EU:n sosiaalikomissari Vladimir Spidla on kokenut pitkän matkan juoksija. Aina, kun aikaa on, 57-vuotias tsekki juoksee läpi Brysselin Forêt de Soignesin. Sade ja pimeys eivät pidättele.

Spidla on sitkeä myös tasa-arvoasioissa. Hän ajaa EU:ssa vähemmistöjen suojaa. Syrjintäsuoja on hänelle tärkeää. Hän käynnisti keväällä lakiprojektin, jolla vahvistettaisiin vähemmistöjen oikeuksia arkielämässä. Spidla on joutunut tuuliseen paikkaan. Erityisesti Saksa on ollut haluton hyväksymään lisää vähemmistöjen oikeuksia. Saksassa työnantajat lobbaavat vahvasti Spidlan suunnitelmia vastaan. Työnantajien puheenjohtaja Dieter Hundt puhuu EU:n "säätelyvimmasta".

Työelämässä ei ole tähän saakkakaan saanut syrjiä ketään seksuaalisen suuntautumisen, maailmankatsomuksen, uskonnon, sukupuolen, iän, etnisen syntyperän tai vamman takia. Spidla haluaa laajentaa syrjintäsuojan myös muille arkielämän alueille. Hänen mielestään nykysäännöt ovat puutteellisia. Esim. liike-elämässä ei saa syrjiä rodun, syntyperän tai sukupuolen perusteella, mutta muilla perusteilla voi syrjiä mielensä mukaan. Se näkyy syrjintänä esim. vakuutusten ottamisessa, asuntojonossa tai pääsyssä liikkeisiin ,vaikkapa ravintolaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Spidla ei ymmärrä erityisesti Saksan torjuvaa linjaa. Spidlan lakiehdotus menee läpi vain, jos kaikki 27 jäsenmaata hyväksyvät sen. Saksalla on ollut ongelmia tasa-arvon toteuttamisessa. Esim. homovirkamiesten puolisoille ei ole maksettu leskeneläkkeitä. Heteroparit saavat eläkkeet mukisematta. Spidla vaatii asiaan parannusta.

http://www.fr-online.de/in_und_ausland/politik/aktuell/1501037_EU-will-Schutz-von-Minderheiten-ausbauen.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!