Ex-gay-liike ilmeisesti yrittämässä muslimimaihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Al Arabiya kertoo uutisessaan, että Egyptiin, Kairoon on perustettu homoklinikka, jota johtaa psykiatri Awsam Wasfi. Klinikka tarjoaa "hoito-ohjelman" homoille. Siinä keskitytään heidän itsetuntonsa kohottamiseen, viestintätaitojen parantamiseen. Heitä rohkaistaan osallistumaan urheiluun, sekä keskittymään uskonnon harjoittamiseen. Tohtori ilmoittaa käsittelyn kestävän 5-7 vuotta. Kaikki eivät hänen mukaansa jaksa loppuun saakka.

Tohtori on saanut kritiikkiä niin liberaaleilta kuin konservatiiveiltakin. Häntä on syytetty homojen kohtaamispaikan järjestämisestä ja häntä itseään on väitetty homoksi, joka on järjestänyt klinikan itseään varten tavatakseen muita homoja. Wasfi on perheellinen ja levittelee perhekuviaan joka puolelle klinikkaa.

Tohtorin mielestä kukaan lapsi ei synny homoksi. Syynä on joko sosiaaliset seikat taikka seksuaalinen hyväksikäyttö lapsena.

Egyptiläiset homojärjestöt ovat väittäneet tohtorin estävän ihmisoikeuksien toteutumista, olevan taantumuksellinen ja valistumaton.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samaan aikaan konservatiivit väittävät klinikan edustavan armeliaisuutta niitä ihmisiä kohtaan, jotka katsotaan luopioiksi ja joita pitäisi rangaista.

http://www.alarabiya.net/articles/2007/11/12/41565.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!