Homoja on taas tutkittu

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 2

Saksassa tehtiin kesän aikana tutkimus homomiesten elämäntavasta. Vastanneita oli yli 8000, osa kaupungeista, osa maalta. Singlejä homoista on 47%. Uskollisessa suhteessa elää 29%, syrjähyppysuhteessa 24%. Suurkaupungeissa syrjähyppyjen hyväksyminen on huomattavasti tavallisempaa kuin maalla. Kiinteässä parisuhteessa elävistä 11% on solminut rekisteröidyn homoliiton. 18% harkitsee asiaa. Singlet ja vanhemmat suhtautuvat rekisteröityyn liittoon kriittisemmin kuin nuoret.

Seksipartnereita ei ole lainkaan niin paljon kuin lehdissä kerrotaan. Puolet oli ollut vain 1-3 partnerin kanssa viimeisen vuoden aikana. 23% oli ollut vain yhden kanssa. 4% oli ollut yli 50 partnerinn kanssa. Edellisiin tutkimuksiin verrattuna promiskuiteetti ei ole lisääntynyt.


Kondomin käyttö on edelleen riittämätöntä. HIV-negatiivisten ja testaamattomien joukosta 50% ei käytä kondomia vakituisen partnerin kanssa. 72% käyttää sitä syrjähypyissä. HIV-positiivisista vain 38% käyttää kondomia vieraan partnerin kanssa. 54% käyttää sitä harkiten sen mukaan otaksuuko partnerin positiiviseksi.

Satrunnaisia suhteita paljon harrastavista 70% käyttää kondomia. Vastaajista 7% ilmoittaa olevansa HIV-positiivisia. 35% ei ole käynyt testissä. Suurkaupungeissa HIV-positiivisia on paljon enemmän. Berliinissä heitä on 16%.

Tällaisesta tutkimuksesta saa hieman suuntaviivoja, kun yrittää selvittää Suomen tilannetta
http://www.wzb.eu/ars/ph/pdf/BZgA-2007_KurzberichtMSM.pdf

2 kommenttia

Aika suuri tuo testissä käymättömien osuus. Ei ole käynyt testissä niin kuin... ikinä? : o

17% on jonkin verran pienempi kuin positiivisten transnaisten osuus Yhdysvalloissa suurkaupungeissa.

Minun mielestäni HIV-testaus voitaisiin ottaa osaksi normaalia perusterveydenhuoltoa.
vaeltaja2006: "Uskollisessa suhteessa elää 29%, syrjähyppysuhteessa 24%"

Raportti käytti nimityksiä avoimet suhteet (offene Beziehung) ja "monogaamiset" suhteet ("monogame" Beziehung). Uskollisuudesta ja syrjähypyistä puhuminen on Vaeltajan omaa arvoväritystä. :)

On hyvä tietää, että kyselyssä käytettyjen menetelmien vuoksi saatuja tuloksia ei voi kovin suurella luotettavuudella yleistää kaikkiin homoihin. Tämä todetaan raportissakin. Tulokset kertovat suurella luotettavuudella vain kyselyyn vastanneista.