Elton Johnin konsertti: protesteja Kievissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 2

Elton Johnilla on konsertti huomenna Kievissä Ukrainassa. Homovastustajat ovat aloittamassa protestejaan. Kapinaa on nostattamassa Juri Jegorov. Hän sanoo, että Elton John tartuttaa homoajatuksia nuoriin ihmisiin. Myös maaliskuussa oli levottomuuksia, silloin Tobagossa Karibian saarella. Sielläkin oli syynä laulajan homous

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Ortodoksikristityt osoittivat lauantaina mieltään Kiovassa Elton Johnin hyväntekeväisyyskonserttia vastaan. Sisäministeri määräsi paikalle 2000 poliisia. Konsertin piti kiinnittää huomiota aidsin nopeaan leviämiseen Ukrainassa.

Ortodoksit syyttivät, että homoseksuaalinen vieras tuo mukanaan vieraita kulttuuripiirteitä ja juuri homot ovat syypäitä aidsin jatkuvaan leviämiseen. Yli sata ortodoksia kehotti konserttiin menijöitä jäämään pois. Fanien innostus oli kuitenkin kovempi. Järjestäjien mukaan sisäänpääsy oli ilmainen. Julkkikset maksoivat 1000 dollaria ukrainalaiselle aids-säätiöllä. Rahoilla autetaan erityisesti hiv-lapsia.

Väkivallan uhka homoja ja muita vähemmistöjä kohtaan on Ukrainassa jatkuvaa. Ortodoksinen kirkko leimaa homot jumalan pilkkaajiksi ja sairaiksi.
Elton Johnin ilmaiskonsertissa oli 200 000 kuulijaa. Vapaaehtoiset jakoivat kondomeja ja aids-infomateriaalia. Konsertti lähetettiin suorana televisiossa. Myös presidentti ja monet haliltuksen edustajat olivat paikalla.
Elton John on perustanut oman aids-säätiön vuonna 1992. Sääätiö on tukenut Ukrainan aids-järjestöjä vuosittain 2 miljoonalla eurolla.

Tätä taustaa vasten ortodoksien protesti on todella vähämerkityksinen. Kuitenkin se nousi jälleen otsikoihin tärkeämpien asioiden sijaan. Journalistit varmaan kiihkeästi odottivat väkivaltaa.