Dokumentti iäkkäistä lesboista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Dokumenttifilmi kolmesta iäkkäästä lesbosta on ollut joillakin filmifestivaaleilla. Onkohan se ollut meillä? Itävallan lehdet kertovat filmistä, koska se tulee sinne ensiesitykseen tällä viikolla. Anders leben - Lesben im Alter (”Toisenlaista elämää – iäkkäät lesbot”), ohjaaja Isalbel Rodde (2005). Dokumentti kuvaa kolmen ei-tavanomaisen lesbon elämää.

Christel Riesebergillä oli sodanjälkeisessä Berliinissä monia homobaareja ja diskoja. Päivät olivat usein 22 tunnin mittaisia, mutta nyt eläkeiässä eläkettä on kertynyt vain 80 euroa kuussa. Nyt hän pitää naisten pensionaattia Pohjameren rannalla nuoremman elämänkumppaninsa kanssa.

Hannelore Keydel, DDR-läinen kuulantyöntäjä siirtyi 1959 veljen ja äidin perässä Länsi-Saksaan. Kölnin urheilukorkeakoulusta hän valmistui valmentajaksi. Nyt hän elää ystävättärensä kanssa maalla. Hänen olemuksensa on valoisa. Ainoa, jota hän jälkeenpäin miettii, on, että hän olisi voinut elää vielä paremman elämän,jos olisi uskaltanut elää lesbona jo aikaisemmin elämässä.

Wienke Zitzlaff asuu Sappfo-asuinprojektissa, jossa eletään muiden naisten kanssa sosialistista unelmaelämää ilman yksityisomaisuutta. Hän valmistui 1967 erikoiskoulun rehtoriksi. Hän on Ulrike Meinhofin sisar (Meinhof – tunnetuin punainen terroristi Saksassa, 1970-luvun alussa; Meinhof teki itsemurhan vankilassa). Tämä sukulaisuussuhde on aiheuttanut sen, että hän uskalsi kertoa lesboudestaan laajemmin vasta eläkkeelle päästyään.
(DerStandard)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!