EU-parlamentti tuomitsi rasismin ja homofobian

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

EU-parlamentti tuomitsee päätöslauselmassaan rasistisen ja homofobisen väkivallan lisääntymisen Euroopassa ja tuo esiin erityisen huolen vihamielisten mielenilmauksien lisääntymisestä Venäjällä, Latviassa, Kroatiassa, Moldovassa ja Valko-Venäjällä.

Päätöslauselmassa parlamentaarikot protestoivat mm. Puolan opetusminsisterin suunnitelmaa kieltää kouluissa homoseksuaalisuudesta puhuminen. Europarlamentaarikot vaativat, että Puolaan lähetetään ryhmä, joka perehtyy suunnitelmiin ja selvittää tilannetta.

EU-parlamentaarikot vaativat myös että homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistetaan kaikkialta maailmassa, ja ne säännöksiä rikkovat EU:n jäsenmaat viedään oikeuteen. Kaikissa EU-maissa on lisääntynyt vihamielisyys homoja ja lesboja kohtaan.

Pia-Noora Kauppi nosti esiin myös Gibraltarin tilanteen, sillä Gibraltar ei ole osoittanut EU-direktiivin vaatimaa elintä, joka vastaisi syrjinnänvastaisesta työstä.

**

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopan parlamentin seksuaalitasa-arvoverkosto valitsi Alexander Stubbin jatkamaan tehtävässään verkoston varapuheenjohtajana parlamenttikauden loppuun eli vuoteen 2009 asti. Verkosto on koordinoinut Euroopan parlamentin työtä seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän ehkäisemiseksi muun muassa esittämällä päätöslauselmia parlamentin hyväksyttäväksi, järjestämällä seminaareja ja tapaamalla korkean tason päättäjiä, muun muassa komissaareja.

- Keskustelu: Puolassa homovihamielisyys jatkuu
- Euroopan parlamentin nettisivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!