Homojen alalajit

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 5

Saksalainen homolehti ADAM tutkitutti, millaisia homojen alalajeja heidän levikkialueeltaan löytyy. Tutkimuksessa arvioitiin 23 000 homojen jättämää kontaktiprofiilia ja niistä etsittiin tiettyjä yleisimpiä tyyppejä. Aineistoa analysoitiin tilastollisin menetelmin, ilmeisesti faktorianalyysein, ja löydettiin tiettyjä tyyppejä.

1. Keskustahmot. Harrastetaan kokkailua, tv:tä, tietokoneviestintää, syömistä ja elokuvia, 68%
2. Kuttuurihomot. Lukeminen, konserttikäynnit, ooppera, teatteri ja matkailu. 12%.
3. Skenehomot. Baareissa, saunoissa, diskoissa, bileissä. 20%. Iän karttuessa kiinnostus baareihin ja saunoihin vähenee, niin että yli nelikymppisiä niissä käy vain alle 20%.

Kaikkia kolmea ryhmää yhdistäviä asioita on aika vähän: matkustaminen, syömään meneminen ja matkailu. Kaikissa kolmessa ryhmässä ihmissuhteen etsintä suhteessa pelkkään seksikontaktiin on yhtä voimakasta. Ja mitä voimakkaampi etsintä on päällä, sitä enemmän ko. henkilöt kertoivat itsestään profiileissa.

Kuvat ehkä kertovat enemmän homojen alalajeista:
http://www.online-artikel.de/article/schwule-maenner-mit-starken-interessen-suchen-nicht-nur-sex-3791-1.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Hauskoja nuo kliseemäiset kuvat. Keskivertoarkihomon vatsa on piilossa villanutussa, älykkö slipoverissa, jossa ruutukuviot - ja tietenkin silmälasit, klooni on patukka kädessä kovassa nahkavarustuksessa)

Ranneliikkeen kävijöistä ei tällaista faktorianalyysiä pysty luotettavasti tekemään, koska kovin harvat kertovat itsestään mitään (tätä kautta ei ole toiveita seksikontaktiin?). Itse ihmettelen sitä, että luonto, retkeily ja patikointi ei näy näissä saksalaisissa profiileissa omana tyyppinään. Saksankielisellä alueella on kuitenkin suuri määrä erilaisia ulkoilu- ja retkeilyryhmiä, jotka tapahtumakalentereiden mukaan harrastavat campingia, suotua, vuoristoretkeilyä, jne. Samoin olen luullut, että moottoripyöräily on asia, joka kannattaa nostaa profiileissa esiin. Todellisuudessa nämä harrastajat ovat kuitenkin vähemmistöjen vähemmistöjä. Muutenkin näistä tutukimuksen päätyypeistä puuttuu kaikki urheilullisuus. Ei käydä uimassa eikä pyöräillä, vaikka luulin, että kaikki sitä tekee.

5 kommenttia

Tuossa tutkimuksessa on varsin perustavaa laatua oleva validiteettiongelma, joka aiheutuu "virheellisestä" otannasta populaatiosta:

Tutkimus ei kerro, millaisia homoja ao. lehden levikkialueella on, vaan sen millaisia ovat (tai kertovat olevansa) ao. lehden levikkialueella kontakti-ilmoituksen jättäneet homot. Voisin kuvitella että kontakti-ilmoituksia lehtiin (tai nettiin) jättävät homot ovat vähemmistö vähemmistössä, tuskin ainakaan enemmistö.
jos noista kolmesta alalajista on valittava, niin on kai pakko ruveta heteroksi tai vaikka teeskennellä lesboa ...