Saksan perintövero syrjii homopareja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Saksassa käydään kovaa keskustelua perintöverosta. Hallitus suunnittelee, että perinnön veroton osuus nostetaan aviopareilla 302 000 eurosta yli 500 000 euroon. Tällä tavoin avioparin asunto yleensä säästyy kokonaan perintörerolta, eikä jäljellejääneen puolison tarvitse myydä asuntoa.

Homopareilla tällaista etua ei ole. Heitä verotetaan kuin toisilleen vieraita ihmisiä. Veroton osuus on 5 200 euroa. Kristilisdemokraattinen puolue (CDU) on hallituksessa ja nyt suunnitellaan homoparien verokohtelun huonontamista. Tähän saakka asuntoa on verotettu 60%:n mukaan arvosta, mutta vastaisuudessa halutaan verottaa käyvästä markkina-arvosta eli 100%:n mukaan. Verotusrajan yli menevästä omaisuudesta aviopari maksaa 15%, homopari 29%.

Saksassa homoliitot ovat olleet voimassa vuodesta 2001. Homoliitossa olevia on kohdeltu kuin aviopareja, kun haetaan asumistukea, työttömyystukea tai muita etuuksia. Mutta verotuksessa heitä käsitellään kuin yksin eläviä henkilöitä. Homojärjestöt ovat nousseet barrikaadeille, ja vaativat, että toisen hallituspuolueen, sosiaalidemokraattien on estettävä kristillisdemokraattien aikeet huonontaa homoparien oikeudet. Sosiaalidemokraatit vakuuttavat, että he yrittävät estää kristillisdemokraattien ajamat lakihuononnukset ja homoparien epätasa-arvon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kristillisdemokraattisesta puolueesta sanotaan, että pitää olla selkeä ero avioliiton ja homoliittojen välillä. Tosin vastakkaisiakin mielipiteitä on alkanut kuulua CDU-puolueesta.

(taz)

1 kommenttia

Kirjailija ja toimittaja Jan Feddersen (50) kommentoi Tageszeitung-lehdessä kristillisdemokraattien suunnitelmia. Kristillisdemokraateille kelpaa vain sellainen perhe, jossa on isä, äiti ja lapsi(a). Kaikki muut perhemuodot ovat pahasta. Perusideana on, että kaikissa muissa perhemuodoissa ihmisiä käsitellään kuin toisilleen vieraita. Kristillisdemokraatit syrjivät voimakkaasti. kaikkea, mikä ei sovi heidän tiukkaan kristilliseen maailmankuvaansa. Se on puolue, jossa on järjestäytynyttä homofobiaa.
(taz)