AU: Mardi Gras paraati Sydenyssä

  • Uutinen
  • Pride
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Lauantaina Sydneyssä pidetään mahtava Mardi Gras -paraati, joka on tullut nyt 30 vuoden ikään. Paraatiin osallistujia arvioidaan olevan 10 000. Katselijoita puolestaan
jopa 300 000.

Ensimmäistä kertaa armeija on mukana virallisesti. Jopa 80 maa-, meri- ja ilmavoimien sotilasta osallistuu paraatiin. Ei kuitenkaan sotilaspuvuissa, vaan pukeutuneita t-paitoihin, joissa lukee "Puolustusvoimat: Moninaisuutta tukien". Ryhmän edessä on heidän bannerinsa.

http://www.news.com.au/story/0,23599,23296928-1242,00.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Mm. uutistoimisto AFP kertoo jopa 300 000 ihmisen seuranneen "30:ttä Sudneyn homoparaatia". Paraatia johtivat "Dykes on Bikes" eli moottoripyörälesbot. Vuonna 1978 pidetyn paraatin aikana poliisi ja paraatin osallistujat ottivat yhteen. 50 pidätätettiin. Asenteet ovat muuttuneet. Nyt marssilla oli mukana armeijan henkilökuntaa. Yritysmaailmaa edusti Ikea, jonka ryhmä marssi tunnuksella "Scandi-gay-via".

Joissakin uutisissa kerrotaan jopa 10 000 henkilön osallistuneen paraatiin. Järjestyspoliisi totesi kaiken sujuneen kohtuullisen rauhallisesti.

Vaikka tämä paraati näytti hienolta ja hyvältä, silti Australiassakin on vielä jäljellä paljon sateenkaari-ihmisten syrjintää. Pienillä paikkakunnilla heillä on kaikkein vaikeinta. Näitä tiukassa istuvia asenteita pohdittiin myös useissa uutisissa paraatihumun kääntöpuolelta.