Pride-sateenkaarimessu

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1

Yli 200 ihmistä kokoontui illansuussa sateenkaarimessuun. Ilta-aurinko valaisi tilaisuuden alkaessa kirkon vastakkaisen seinän, mutta pian aurinko häipyi talorivistöjen taa. Sateenkaarimessu on tapahtuma, johon mahtuvat kaikki ilman syrjintää. Siellä on vanhaa, nuorta, lapsia, sairaita, rumia, liian kauniita, lyhyitä, lihavia, partaisia, kaljupäisiä - kaikenlaisia. Onko mitään muuta HLBT-tapahtumaa, joka olisi yhtä kirjava.

Vaikka itse en ole lainkaan uskonnollinen, koskettaa aina se, että meille puhutaan. Jokaisessa lauseessa tarkkailen, onko siinä viesti juuri meille.Sana sateenkaari esiintyi monta kertaa. Seurakunta oli koko ajan valppaana. Unilukkaria ei tarvittu. Messun ohjelma on musiikkia ja puhetta vuorovaikutuksessa toisiinsa. Olisi joskus hienoa kuulla asiantuntijan tulkinta messun eri osien tarkoituksesta. Kokemus varmaan syvenisi.

Evankeliumista luettiin se raamatun kohta, jossa fariseukset ja kirjanoppineet kerääntyivät utelemaan Jeesuksen näkemyksiä opilllisista asioista. Jeesus kuulemma on nauttinut illallista syntisten seurassa. Hieman jäi kaivelemmaan se, että viitattiinko tässä siihen, että olisimme sittenkin syntisiä, ja meidän olisi tehtävä parannus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Vaeltaja, kristinuskon mukaan kaikki ovat syntisiä ja kaikkien on tehtävä koko ajan parannusta. Eli eiköhän se oltu suunnattu juuri teille ;)