Apple vastustaa homoliittojen kieltämistä Kaliforniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Pave91
  • 8

Hienoa nähdä kuinka suuri tietotekniikkajätti ottaa kantaa ihmisten tasa-arvoisuuteen. Kaliforniassa siis väännetään parhaillaan kättä homoliittojen kieltämisestä.

http://www.macrumors.com/2008/10/24/apple-publicly-opposes-california-proposition-8-ban-on-same-sex-marriage/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Ja tuossa linkki Appelen sivulle:

http://www.apple.com/hotnews/

Siellä kohta "October 24, 2008".

Siellä kerrotaan, että Apple vastustaa julkisesti ehdotusta 8 ja antaa 100.000 dollarin lahjoituksen "No on 8" -kampanjalle. Lisäksi kerrotaan, että Apple oli ensimmäisten yritysten joukossa antamassa tasavertaiset oikeudet ja edut työntekijöidensä samaa sukupuolta oleville puolisoille. He ovat myös sitä mieltä, että henkilön perustavaa laatua olevia oikeuksia - mukaan lukien avioliitto-oikeus - ei pitäisi käsitellä kyseisen henkilön seksuaalisen suuntautumisen kautta. Apple näkee tämän asian ennemmin kansalaisoikeusasiana kuin poliittisena kysymyksenä, ja puhuu sen vuoksi julkisesti "Propotion 8" -ehdotusta vastaan.
  • 2 / 8
  • Saha
  • 25.10.2008, 16.28
Jaaha. Kiitos tiedosta.

Hankin tässä lähikuukausina (luultavimmin vielä tämän vuoden puolella, riippuen suuresti siitä, kuinka saan pinnistettyä hynää kokoon ja kuinka urhoollisesti onnistun tinkimään kaikesta muusta) uuden kotikoneen. Nythän minulla ei olekaan muuta kuin nämä pari kannettavaa, joista tämä jolla nyt kirjoitan, alkaa olla jo elinkaarensa lopussa.

Hyvä, että tämä Applen seksuaalipolitiikka mainittiin nyt täällä. Nyt tiedän, että Applea en ainakaan ikinä osta, joskin nuo Applen rakkineet taitavat olla jo niin kalliitakin, ettei niihin ole tavallisella vähävaraisella kuluttajalla edes varaakaan. Taitavat olla olemassakin lähinnä graafisen alan ammattilaisia varten. Vai olenko tykkänään väärässä tässä käsityksessäni?

Mutta mutta, ei siis Applea yksityiskansalaisena, eikä pienyrittäjänä jos sellaiseksi ryhtyisin, eikä muutoinkaan millään muotoa missään tilanteessa...

Apple boikottiin minun osaltani.

Näissä piireissä ollaan valtavan hyvin perillä tällaisista asioista, kuten nyt näistä mitä moninaisimpien yhtiöitten sateenkaaripolitiikasta (olen sitä mieltä, että sana "politiikka" ei oikein sovi yhteyksiin, joissa puhutaan kaupallisten liikeyritysten ja yhtiöitten menettelytavoista: eiväthän ne nyt oikein ole mitään poliittisia päätöksentekoprosesseja, mutta käytetään nyt tässä tilanteessa sitä sanaa sitten, kun en tähän hätään parempaakaan keksi), niiden homomyönteisyydestä tai kielteisyydestä, mikä firma tunnustaa nämä ns. sateenkariduot, -triot, -kvartetit, -kvintetit jne. yhdenvertaisiksi normaalien perheitten kanssa jne.

Niinpä kysyisinkin nyt pääasiassa lähikuukausien tietokonevalintaani varten, mitkä olisivat aivan erityisesti teidän Ranneliikeläisten ja yleensäkin ns. sateenkaariväen epäsuosiossa, boikotti-, mielenosoitus- tahi jonkin muun negaatiokampanjoinnin kohteena olevia tietokonemerkkejä, joita te ehdottomasti ette haluaisi kenenkään ostavan? Olisin näet kiinnostunut niiden koneista.

Oheen saisi laittaa mahdollisimman pitkän litanian kaikkien muittenkin toimialojen suurista, pienistä ja siltä väliltä olevista yhtiöistä ja firmoista, joiden iskulauseita voisivat olla esim. vaikkapa "for family values", "heterojen perusoikeuksien puolesta" tai mitä tahansa muuta tähän verrattavaa.

Haluaisin kuluttaa näiden tuotteita ja palveluja sen vähäisenkin verran, minkä tämä aineellinen niukkuus vain sallii.

Kiitos avusta jo etukäteen, ystävät!