Apple vastustaa homoliittojen kieltämistä Kaliforniassa (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • Jukka
  • 25.10.2008 0:39
Ja tuossa linkki Appelen sivulle:

http://www.apple.com/hotnews/

Siellä kohta "October 24, 2008".

Siellä kerrotaan, että Apple vastustaa julkisesti ehdotusta 8 ja antaa 100.000 dollarin lahjoituksen "No on 8" -kampanjalle. Lisäksi kerrotaan, että Apple oli ensimmäisten yritysten joukossa antamassa tasavertaiset oikeudet ja edut työntekijöidensä samaa sukupuolta oleville puolisoille. He ovat myös sitä mieltä, että henkilön perustavaa laatua olevia oikeuksia - mukaan lukien avioliitto-oikeus - ei pitäisi käsitellä kyseisen henkilön seksuaalisen suuntautumisen kautta. Apple näkee tämän asian ennemmin kansalaisoikeusasiana kuin poliittisena kysymyksenä, ja puhuu sen vuoksi julkisesti "Propotion 8" -ehdotusta vastaan.
  • 2 / 8
  • Saha
  • 25.10.2008 16:28
Jaaha. Kiitos tiedosta.

Hankin tässä lähikuukausina (luultavimmin vielä tämän vuoden puolella, riippuen suuresti siitä, kuinka saan pinnistettyä hynää kokoon ja kuinka urhoollisesti onnistun tinkimään kaikesta muusta) uuden kotikoneen. Nythän minulla ei olekaan muuta kuin nämä pari kannettavaa, joista tämä jolla nyt kirjoitan, alkaa olla jo elinkaarensa lopussa.

Hyvä, että tämä Applen seksuaalipolitiikka mainittiin nyt täällä. Nyt tiedän, että Applea en ainakaan ikinä osta, joskin nuo Applen rakkineet taitavat olla jo niin kalliitakin, ettei niihin ole tavallisella vähävaraisella kuluttajalla edes varaakaan. Taitavat olla olemassakin lähinnä graafisen alan ammattilaisia varten. Vai olenko tykkänään väärässä tässä käsityksessäni?

Mutta mutta, ei siis Applea yksityiskansalaisena, eikä pienyrittäjänä jos sellaiseksi ryhtyisin, eikä muutoinkaan millään muotoa missään tilanteessa...

Apple boikottiin minun osaltani.

Näissä piireissä ollaan valtavan hyvin perillä tällaisista asioista, kuten nyt näistä mitä moninaisimpien yhtiöitten sateenkaaripolitiikasta (olen sitä mieltä, että sana "politiikka" ei oikein sovi yhteyksiin, joissa puhutaan kaupallisten liikeyritysten ja yhtiöitten menettelytavoista: eiväthän ne nyt oikein ole mitään poliittisia päätöksentekoprosesseja, mutta käytetään nyt tässä tilanteessa sitä sanaa sitten, kun en tähän hätään parempaakaan keksi), niiden homomyönteisyydestä tai kielteisyydestä, mikä firma tunnustaa nämä ns. sateenkariduot, -triot, -kvartetit, -kvintetit jne. yhdenvertaisiksi normaalien perheitten kanssa jne.

Niinpä kysyisinkin nyt pääasiassa lähikuukausien tietokonevalintaani varten, mitkä olisivat aivan erityisesti teidän Ranneliikeläisten ja yleensäkin ns. sateenkaariväen epäsuosiossa, boikotti-, mielenosoitus- tahi jonkin muun negaatiokampanjoinnin kohteena olevia tietokonemerkkejä, joita te ehdottomasti ette haluaisi kenenkään ostavan? Olisin näet kiinnostunut niiden koneista.

Oheen saisi laittaa mahdollisimman pitkän litanian kaikkien muittenkin toimialojen suurista, pienistä ja siltä väliltä olevista yhtiöistä ja firmoista, joiden iskulauseita voisivat olla esim. vaikkapa "for family values", "heterojen perusoikeuksien puolesta" tai mitä tahansa muuta tähän verrattavaa.

Haluaisin kuluttaa näiden tuotteita ja palveluja sen vähäisenkin verran, minkä tämä aineellinen niukkuus vain sallii.

Kiitos avusta jo etukäteen, ystävät!
  • 3 / 8
  • smo
  • smo
  • 25.10.2008 16:37
Nimimerkki "Saha", tarkoititko näillä "ns. sateenkariduoilla, -trioilla, -kvarteteilla, -kvinteteillä jne." sateenkaariperheitä? Nimimerkkiä "Saha" lohduttaa varmaan tieto, että olen hyvin vahvasti perhearvojen puolesta ("for family values") ja kannatan myös heterojen perusoikeuksien toteutumista. Minusta on tietysti ehdottoman tärkeää, että samat oikeudet toteutuvat myös sateenkaarivähemmistöjen kohdalla.
  • 4 / 8
  • Pollon
  • 25.10.2008 16:57
Jos tuolla perusteella meinaa tietokonetta valkata, niin taitaa joutua pysymään kaukana kaikista. Nää vehkeethän perustuu aika pitkälti Alan Turingin aikoinaan tekemään työhön. Ja vaikkei historiaa tuntisikaan niin Microsoftin ja Googlen tuotteet joutuu silti kiertämään kaukaa. Alanin tarina on aika hyvä opetus siitä mitä homofobia saa aikaan.
  • 5 / 8
  • deli
  • 25.10.2008 18:30
Autetaan nyt Sahaa hänen asiassaan.

Tietokonemerkeissä olen vähän huono, kun en itse niitä rakkineita itselleni hommaa vaan työnantaja toimittaa aina tietyin väliajoin uuden masiinan. Mutta kyselin tuttavapiirissäni, ja kaikkein alimmaksi haukuttiin on venäläisvalmisteinen Irkutsk. Yksi tuttava mainitsi myös raskaamman teollisuuden pohjanoteeraukseksi venäläisvalmisteisen tuotteen, nimittäin UAZ-merkkisen maastoauton (Uljanovskij Avtomobiljntyij Zavod), johon miespuoliset Suomen kansalaiset ovat kuulemma tutustuneet lähemmin Puolustusvoimien palveluksessa. Perhearvojen puolesta luulisin, että venäläisvalmisteisia tuotteita kannattaa suosia enemmänkin, kun taas länsivalmisteiset ovat pääsääntöisesti epäilyttävämpiä. Kaikkein turvallisimpia ja "homovapaita" olisivat varmasti iranilaiset ja pakistanilaiset tuotteet, minulle kerrottiin.

Joitain muitakin tuotteita on hiljan tullut mainituksi keskusteluissa. Homopiireissä, joissa liikun, yksi varsin epäsuosittu auto on esimerkiksi Datsun 100 A, jota on perinteisesti kuulemma käytetty ns. p***uralliin. Tulen juuri parin kaverin luota vierailulta, tutkailin heidän asuntojaan ja tuotevalintojaan. Melko snobbaileva elämäntyyli, sanoisin. Nostelin tuotteita käsiini ja kalastelin kommentteja. Ja kuin tilauksesta kaverini ilmaisivat aivan pyytämättä epäsuosituimmat tuotteensa tyyliin "no en mä nyt mitään itäsaksalaista Acostaakaan (kodin pienkoneet) tahdo" tai "pitäiskö sen olla jotain Euroshopperia (shampoo) sitten". Huonekalukaupoista kaikkein epäsuosituimmaksi mainittiin Elloksen postimyyntikatalogi, joka tuli samalle sijalle myös vaatteiden suhteen. Kaikkein epäsuosituin pikkuleipien ja työkalujen hankintapaikka oli Saiturin Pörssi.

Jos haluat lisää neuvoja eettisesti kestäville tuotevalinnoillesi, niin voi kysellä lisää.

*muoks*: kirjoitusvirheitä vaikeissa nimissä ja pari täsmennystä
  • 6 / 8
  • kesäpoika
  • 25.10.2008 18:39
Logiikka ei tunnu olevan Sahan parhaita puolia, niin että ei tuohon viitsi edes sanoa mitään. :D

Rohkeaa yritykseltä olla olematta hajuton ja mauton kaikkien-miellyttäjä.
  • 7 / 8
  • Saha
  • 25.10.2008 22:19
Kesäpoika, en tiedustellut hajuttomia, mauttomia ja persoonattomia kaikkien miellyttäjiä. Jos olisit lukenut kysymykseni hiukan hitaammin ja huolellisemmin, olisit huomannut että kaipailen listaa homojen ja lesbojen epämiellyttäjistä (joka lienee ainakin hyvin likeistä sukua vastustajille, ellei sitten ole peräti tämän synonyymi), koska haluan tukea niitä ainakin symbolisesti ja moraalisesti.

Reaalitaloudellisesti minun tukemiseni taikka antitukemiseni eivät sitten heilautakaan ketään metriäkään sinne eikä tänne - suureksi ikäväkseni.
  • 8 / 8
  • kesäpoika
  • 26.10.2008 8:28
Kyllä mä luin sen kokonaan, Saha. Alku vain oli kommentti sulle, jossa totesin, että ei siitä enempää. Loppu oli ihan itsenäinen osa.

Epäloogisuus oli ihan muualla. Se oli niissä heterojen perusoikeuksissa, jotka ovat olemassa, joita ei vastusta tai uhkaa mikään ja toisaalta sanassa perhearvot, joka on jo itsessään vitsi, samantapainen sana kuin laatuaika. Sana joka kuulostaa päinvastaiselle kuin mikä sen suuren mittakaavan sisältö on. Perhearvojen tukeminen ei tarkoita perhearvojen tukemista vaan sitä että osalle perheistä tahdotaan etuoikeutettu asema. Vastaava vitsi olisi puhua ihmisten perusoikeuksista ja tarkoittaa sillä valkoisten oikeutta etuilla mustia kauppajonossa.

En oo koskaan perehtynyt asiaan ja kielitaidon puute estää perehtymästäkään, mutta olisi mielenkiintoista tietää, millaisia kääntyneitä iskulauseita natsit aikoinaan käyttivät politiikkaa puhuessaan? Tai millaisia käytettiin rotuerottelun puolustamiseksi. Silloinkin on epäilemättä puhuttuu pelkistä arvoista ja oikeuksista ihmisille, ja osa ihmisiä on aina niin vietävissä, että ei ymmärrä sanan sisältöä vaan näkee vain sen silotellun ulkoasun.

Se olisi hassua, jos se ei vaikuttaisi niin valtavan monien ihmisten elämään.