Ensimmäiset sateenkaarihäät viisi vuotta sitten

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Viisi vuotta tulee kuluneeksi 8.3.2007 siitä, kun ensimmäiset samaa sukupuolta olevat parit saivat Suomen maistraateissa virallisen vahvistuksen liitolleen. Samalla parit saivat lähes kaikki samat oikeudet ja velvollisuudet kuin tavallinen avioliitto antaa. Uupumaan oikeuksista silloin jäi adoptio, perheen sisäinen ja ulkoinen, sekä mahdollisuus automaattisesti saada kumppanin sukunimi. Perheen sisäistä adoptiota ei ole saatu eduskuntaan viiden vuoden aikana. Saakohan uusi hallitus lakiehdotuksen tulevalla kaudella niin pitkälle? Sukunimisäännön muuttamisesta ei ole puhuttu tänä aikana oikeastaan yhtään mitään.

Kun parisuhdelaista käydyn taistelun pöly oli laskeutunut, elämä on jatkanut menoaan myös sateenkari-ihmisten kohdalla. Nyt avioidutaan, erotaan, leskeydytään, avioidutaan uudelleen jne. Sateenkaariperheissä on ollut ja niihin on tullut lapsia, niin omaa aikaansaannosta, kuin kasvattilapsiakin.

Tämä laki on saanut aikaan lisää vakautta ja turvallisuutta melkoiselle joukolle tämän yhteiskunnan jäseniä. Taivas ei ole romahtanut, kuten jotkut ennustivat. Heterotkaan eivät ole kääntyneet homoiksi tai lesboiksi. ;-)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Niinpä! Kunpa kaikkialla ymmärrettäisiin, että ihmisen vakautta tukee hänen hyväksymisensä hyvän ja rakentavan osalta. Juuri ihmistä varten ovat käskyt, säännöt, asetukset ja lait (- silloin kuin niitä tarvitaan).