Mormonikirkko täydessä hälytystilassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 13

Chicago Sun-Times -lehti uutisoi USA:ssa että mormonikirkko on täydessä hälytystilassa Kalifornian homoavioliittoäänestyksen kumottua homojen oikeuden avioitua. Kirkko oli mukana torpedoimassa avio-oikeutta mittavalla rahallisella panostuksella.

Tähän menessä 10 mormonikirkkoa on joutunut tuhotyön kohteeksi, mielenosoituksia on pidetty monien mormonikirkkojen edustalla, pariin kirkkoon lähetettiin valkoista jauhetta sisältäneitä kirjeitä.

Mormonikirkko on palkannut lisää vartioita ja seuraa tiiviisti internet-keskusteluja havaitakseen tulevat mielenosoitukset ennakkoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Monet ovat todenneet tapahtuneen aiheuttaneen vakavimmat erimielisyydet kirkon sisällä vuosikymmeniin.

Mormonit ajattelevat, että heistä on epäoikeudenmukaisesti tehty maalitaulu. He kuvaavat itseensä kohdistuvaa vihaa noitavainoksi.

13 kommenttia

HAH!

Vai että oikein vainotuiksi kokevat mormonit itsensä? Johan pomppasi! Eli kun he vaikuttavat RAHALLISESTI demokraattiseen päätöksentekoon ja siis korruptiolla MANIPULOIVAT lainsäädäntöä niin kaikkien pitäisi vain hyväksyä se, koska sehän perustuu uskonnolliselle ajattelulle? Uskomatonta. Toisaalta, juuri tuollaista käänteistä kieroutunutta marttyyriajattelua Amerikkaan lähteneet pyhiinvaeltaja-uudisraivaajatkin aikoinaan käyttivät: Koska heidän fundamentalistisia ja suvaitsemattomia ajatuksiaan karsastettiin Euroopassa niin he lähtivät tätä "vainoa" pakoon Atlantin toiselle puolelle. XD

Ihmismieli on kyllä jännä. Varsinkin kun siihen sekoitetaan omahyväinen, fundamentalistinen uskonnollisuus. Mikä tahansa asia pystytään tuolloin kääntämään päälaelleen ja oma aggressiivinen vaahtomainen ja toisten oikeuksiin kajoaminen voidaankin nähdä täysin päinvastaisessa valossa. Tuolloin saa nääs heittäytyä uhriksi ja vetää niskaansa sen ah-niin-ihanan marttyyrin viitan.
Mormonien kannattaisi pysyä siellä Utahissaan kun alun perin sinne kerta pakenivat ulkomaailman vainoa.