Mormonikirkko täydessä hälytystilassa (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • Ilopilleri
  • 20.11.2008 10:31
HAH!

Vai että oikein vainotuiksi kokevat mormonit itsensä? Johan pomppasi! Eli kun he vaikuttavat RAHALLISESTI demokraattiseen päätöksentekoon ja siis korruptiolla MANIPULOIVAT lainsäädäntöä niin kaikkien pitäisi vain hyväksyä se, koska sehän perustuu uskonnolliselle ajattelulle? Uskomatonta. Toisaalta, juuri tuollaista käänteistä kieroutunutta marttyyriajattelua Amerikkaan lähteneet pyhiinvaeltaja-uudisraivaajatkin aikoinaan käyttivät: Koska heidän fundamentalistisia ja suvaitsemattomia ajatuksiaan karsastettiin Euroopassa niin he lähtivät tätä "vainoa" pakoon Atlantin toiselle puolelle. XD

Ihmismieli on kyllä jännä. Varsinkin kun siihen sekoitetaan omahyväinen, fundamentalistinen uskonnollisuus. Mikä tahansa asia pystytään tuolloin kääntämään päälaelleen ja oma aggressiivinen vaahtomainen ja toisten oikeuksiin kajoaminen voidaankin nähdä täysin päinvastaisessa valossa. Tuolloin saa nääs heittäytyä uhriksi ja vetää niskaansa sen ah-niin-ihanan marttyyrin viitan.
  • 2 / 13
  • Pora-liike
  • 20.11.2008 12:51
Mormonien kannattaisi pysyä siellä Utahissaan kun alun perin sinne kerta pakenivat ulkomaailman vainoa.
  • 3 / 13
  • Blueriver
  • 20.11.2008 15:16
Eli homoilla on oikeus käyttää väkivaltaa mormoneja vastaan suvaitsevaisuuden edistämiseksi? Mitä eroa homoilla ja natseilla sitten on?
Entä mitä eroa on kaikkien homoutta vastustavien leimaamisella kaappihomoiksi ja kaikkien homojen oikeuksien kaventamista vastustavien leimaamisella homoiksi?
Mistäs Kurajoki tuon homoaktivistien väkivaltaisuuden tempaisi? Kaikissa uutisissa on ollut puhe mielenosoituksista. Ja jos ei kykene näkemään eroa mielenosoitusten ja 6 miljoonan ihmisen kaasuttamisen välillä, en usko että kukaan voi Kurajokea auttaa. Hyvää psykiatria lukuunottamatta.
Toi on kyllä niin ihmeellinen toi amerikkalainen näkemys uskonnonvapaudesta. Kaikki saavat vapaasti olla, kunnes joku saa enemmistöedustuksen lakia säätäviin elimiin ja sitten muuttuu laki meidän uskonnon mukaiseksi ja kieltämään kaiken muun toiminnan. Ja tämä siis on täysin sataprosenttista uskonnonvapautta, koska kellä tahansa on vapaus rajoittaa muita, jos niitä vaan on enemmän kuin muita... äh... vitun demokratia.
  • 7 / 13
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 22.11.2008 10:01
Lehti nimeltä The Salt Lake Tribune pohtii mormonikirkon tilannetta ja asemaa yhteiskunnassa Kalifornian homoavioliittoäänestyksen (Proposition 8) jälkeen. Juttu on otsikoitu: "Osallistuminen Proposition 8 oli mormonikirkolle PR-fiasko".

Nyt mormonikirkko on leimautunut laajalti homovastaiseksi. Kaikki vanhat ennakkoluulot mormoneja kohtaan, kuten aikaisemmin sallittu moniavioisuus, on nyt kaivettu lyöntiaseeksi. Kirkon nuoret lähetyssaarnaajat kokevat kentällä myös kielteiset asenteet. Kirkkojen edustoilla pidetään USA:ssa toistuvasti mielenosoituksia.

Mormonikirkon äskettäin edesmennyt johtaja rakensi taitavasti kirkolle myönteistä imagoa. Työ huipentui vuoden 2002 talviolympialaisiin. Lehden mukaan Kalifornian tapahtumat ja kirkon osallistuminen ovat tuhonneet kaiken myönteisen PR:n, jonka rakentamiseen meni vuosikymmeniä.

Lehden juttu antaa vaikutelman, että mormonikirkko uuden johtajansa alaisuudessa on tehnyt megaluokan virheen.
  • 8 / 13
  • Classy Rascal
  • 22.11.2008 14:55
Jottei kenellekään syntyisi vääriä käsityksiä tässä ketjussa esiintyvän disinformaation vuoksi, muutama huomio:

Ensinnäkin mormonikirkko on perustettu Fayettessa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa 1830 ja liike on sieltä levinnyt muualle maailmaan eikä toisinpäin. Mormonit eivät myöskään ole kristittyjä joten heitä ei tule sekoittaa niihin reformoituihin ja muihin protestanttisiin siirtolaisiin, jotka pakenivat Euroopasta 1700-luvulla kuninkaiden sortoa ja valtion tukemien kirkkojen harjoittamaa uskonnollista vainoa. Mormoneilla ei ole mitään tekemistä näiden uudisraivaajien kanssa.
Kauan kauan sitten kuulin eräältä pojalta väitteen, että hänen luonaan oli tullut käymään kaksi komeaa (sitähän ne ovat) mormonipoikaa käännytystyöhön, mutta tuloksena olikin ollut että kaikki kolme päätyivät ihan muihin hommiin .... ehkä ihan sänkykamarin puolelle asti (en enää muista kaikkia yksityiskohtia ihan tarkkaan).

Ei se mormonioppi kyllä mitään kristinuskoa ole ... ellei islamia ja juutalaisuuttakin pidetä kristinuskona....
  • 11 / 13
  • Classy Rascal
  • 22.11.2008 16:20
"Public eye", en tuon blogin ja siellä esiintyvien ajatusten pohjalta vetäisi mitään johtopäätöksiä. Aivan virallisen tiedon ja tutkimuksen (esim. kirkon tutkimuskeskus) mukaan mormonit luokitellaan kristinuskon pohjalta syntyneiksi yhteisöiksi, joiden oppi eroaa kristinuskosta.
Samaa mieltä kuin Krister. Kristityt tuppaavat aina osoittelemaan, että kaikki epäilyttävästi käyttäytyvät kristityiksi itseään kutsuvat ihmiset olisivat muita kuin kristittyjä. Kristityt eivät ole kuitenkaan tähän päivään mennessä osoittaneet yhtään ainoaa tosikristittyä, jonka elämäntavan ja mielipiteiden pohjalta muut voisivat huoletta kritisoida koko kristinuskoa.

Tämä on vastuun pakoilua.
Mormonikirkkoa ammutaan nyt monelta suunnalta. Homojen oikeuksia ajava järjestö on tehnyt valituksen mormonikirkon roolista Kalifornian homoavioliittoa koskevassa äänestysasiassa. Kalifornian poliittisia toimia tutkiva komissio on ilmoittanut, että valitus antaa aihetta tarkempaan tutkimukseen.