Patriarkka: Homous on kuin kleptomania

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Moskovan patriarkka Aleksi II on Strassburgissa Euroopan neuvostossa ja siellä hän vastaili ryhmien puheenjohtajien kysymyksiin. Hän sanoi, että homoseksuaalisuus on sairaus, jota voi verrata kleptomaniaan. Euroopan parlamentin ei pitäisi tukea gay-paraateja eikä muitakaan julkisia tapahtumia, joissa homoseksuaalisuutta edistetään. Eivät kleptomaanitkaan saa esitellä julkisuudessa taipumustaan. Gay-paraatit ovat synnin propagoimista ja mainontaa.

Muitakin huonoja asioita hän löytää. Sellaisia ovat avioerot, naisten seksuaalinen hyväksikäyttö, yms.

http://de.rian.ru/society/20071002/82005329.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Kymmenen europarlamentaarikkoa tuomitsi eilen torstaina patriarkan puheet homoista. Patriarkka oli Euroopan neuvoston vieraana. Parlamentaarikot ilmaisivat näkemyksenään, että kulttuurien ja uskonnon välisen dialogin pitää perustua molemminpuoliseen kunnioitukseen ja suvaitsevaisuuteen. He ovat huomanneet että patriarkka on aikaisemmin puhunut samalla tavalla ja vaikuttanut siihen, että homojen ja lesbojen paraatit Moskovassa on kielletty. He aikovat vedota patriarkkaan, että tämä välttäisi suvaitsemattomia sanoja ja kunnioittaisi muita eikä yrittäisi kieltää seksuaalivähemmistöiltä heidän perusoikeuksiaan.
(GayRussia)
Venäläinen uskontokuntien neuvosto vaatii, että Euroopan neuvoston on hyväksyttävä homopropagandan kieltäminen. Moskovassa valmistellaan kirjettä Euroopan neuvoston pääsihteerille Terry Davisille. Metropoliitta Kirill sanoi keskiviikkona, että nyt on aika ryhtyä homopropaganda-asiassa toimiin. Kesäkuun 8. päivänä Euroopan neuvostossa hyväksyttiin resoluutio, jossa kirkoille annetaan oikeus yhteiskunnallisissa kysymyksissä lausua uskontoon perustuva näkemyksensä. Homoista voidaan sanoa, että he tekevät syntiä. Aikaisemmin monia kirkonmiehiä on länsimaissa vainottu, koska he ovat lausuneet kielteisen mielipiteensä,.

Toukokuussa 2007 Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari kritisoi artikkelissaan sitä, että uskonnolliset johtajat vaativat homopropagandakieltoa. Lokakuussa Moskovan patriarkka oli Strassburgissa, ja puhui homoja vastaan. Se aiheutti vastalauseita Euroopan neuvostossa, ja yritettiin kieltää oikeus puhua homoja vastaan. Venäjän kirkot haluavat, että Euroopan neuvosto kunnioittaa kirkkojen (kielteisiä) näkemyksiä homoista.

Venäjän uskontokuntien neuvostoon kuuluvat ortodoksikristityt, islamilaiset, juutalaiset ja buddhalaiset.
(Novosti)