Patriarkka: Homous on kuin kleptomania (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • vaeltaja2006
  • 5.10.2007 9:48
Kymmenen europarlamentaarikkoa tuomitsi eilen torstaina patriarkan puheet homoista. Patriarkka oli Euroopan neuvoston vieraana. Parlamentaarikot ilmaisivat näkemyksenään, että kulttuurien ja uskonnon välisen dialogin pitää perustua molemminpuoliseen kunnioitukseen ja suvaitsevaisuuteen. He ovat huomanneet että patriarkka on aikaisemmin puhunut samalla tavalla ja vaikuttanut siihen, että homojen ja lesbojen paraatit Moskovassa on kielletty. He aikovat vedota patriarkkaan, että tämä välttäisi suvaitsemattomia sanoja ja kunnioittaisi muita eikä yrittäisi kieltää seksuaalivähemmistöiltä heidän perusoikeuksiaan.
(GayRussia)
  • 2 / 6
  • vaeltaja2006
  • 19.10.2007 12:19
Venäläinen uskontokuntien neuvosto vaatii, että Euroopan neuvoston on hyväksyttävä homopropagandan kieltäminen. Moskovassa valmistellaan kirjettä Euroopan neuvoston pääsihteerille Terry Davisille. Metropoliitta Kirill sanoi keskiviikkona, että nyt on aika ryhtyä homopropaganda-asiassa toimiin. Kesäkuun 8. päivänä Euroopan neuvostossa hyväksyttiin resoluutio, jossa kirkoille annetaan oikeus yhteiskunnallisissa kysymyksissä lausua uskontoon perustuva näkemyksensä. Homoista voidaan sanoa, että he tekevät syntiä. Aikaisemmin monia kirkonmiehiä on länsimaissa vainottu, koska he ovat lausuneet kielteisen mielipiteensä,.

Toukokuussa 2007 Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari kritisoi artikkelissaan sitä, että uskonnolliset johtajat vaativat homopropagandakieltoa. Lokakuussa Moskovan patriarkka oli Strassburgissa, ja puhui homoja vastaan. Se aiheutti vastalauseita Euroopan neuvostossa, ja yritettiin kieltää oikeus puhua homoja vastaan. Venäjän kirkot haluavat, että Euroopan neuvosto kunnioittaa kirkkojen (kielteisiä) näkemyksiä homoista.

Venäjän uskontokuntien neuvostoon kuuluvat ortodoksikristityt, islamilaiset, juutalaiset ja buddhalaiset.
(Novosti)
  • 3 / 6
  • Olli S.
  • 19.10.2007 15:28
Moskovan patriarkan keksintö rinnastaa homous kleptomaniaan ei suinkaan ole mikään uusi idea. Hän on ottanut sen suoraan yhdysvaltalaisen äärioikeiston eheytyspropagandasta. Sitä linjaa on näkyvimmin edustanut uskonnollisen oikeiston republikaaninen senaattori Trent Lott, joka vuonna 1998 kohautti yleisöä vertaamalla homoutta kleptomaniaan televisio-ohjelmassa:

Tämä lausunto jakoi yleisöä ja republikaanista puoluetta pahasti. Trent Lott sai hlbt-liikkeet ja monet demokraattiset järjestöt vastaansa sekä maltilliset republikaanit kiemurtelemaan häpeästä. Muutamat homoliikkeet käänsivät lausunnon huumoriksi. Monien poliittisten kommentaattorien mukaan Trent Lottin lausunto oli arvovaltatappio uskonnolliselle oikeistolle, esim:

http://www.lcrga.com/archive/98061701.shtml

Myös Puolan kovenevien otteiden takana on nähtävissä yhdysvaltalaisen uskonnollisen oikeiston eheytysideologian lietsomia pelkoja homouden leviämisestä ja kulttuurin ja ihmiskunnan tuhoutumisesta jos homous sallitaan, esim:

http://www.guardian.co.uk/gayrights/story/0,,2038057,00.html

Kaikki nämä pelot ovat tuttuja suomaisille jo suomalaisen eheytysliikkeen erään taustahahmon Asser Stenbäckin kristillis-fasistisista ideoista:

http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=40_10_1
  • 4 / 6
  • Napalmia
  • 19.10.2007 20:55
Miksei vastuteta sitä, että venäläisille rakennetaan omaa ortodoksikirkkoa Helsinkiin? Se tuo mukanaan myös nämä kielteiset asenteet hlbt ihmisiä vastaan ja ylläpitää niitä. Oliko Suomen ortodoksinen kirkko venäläisille uskonnollisille johtajille liian vapaamielinen, vaikka se kertoi kykenevänsä hoitamaan venäläisväestön hengelliset tarpeet?
  • 5 / 6
  • Jukka
  • 20.10.2007 1:34
Ei millään pahalla, mutta jos joku kutsuu itseään kristityksi, niin minä maallikkona uskon häntä.

Todella moni näistä kristityistä hakkaa homoja henkisesti. Niin moni, että en voi välttyä siltä mielikuvalta, että tämä ei jotenkin liittyisi kristinuskoon.

En ole kovin vakuuttunut siitä, että joku toteaa homoja hakkaavasta ryhmästä: "Ei ole oikea kristitty, ei toteuta kristinuskon ajatusta!" Vastaava argumentointi on käynnissä toiseenkin suuntaan: homoja ymmärtävät tai homot itse eivät voi olla kristittyjä, sillä nämä eivät noudata jumalan sanaa.

"Ei ole aito kristitty" -argumentointi ei oikein tunnu toimivalta esim. paavin kohdalla.

Ulkopuolisena on helpompi vain ajatella - ehkä ei myöskään niin väärin - että homoviha on osa kristillistä(kin) perinnettä.
  • 6 / 6
  • martin
  • 20.10.2007 3:02
En minä ole kristitty, jos en usko Kristukseen ja sen mukaisesti toimi. En tosin voi kaikkea uskoa arvioida, mutta lähimmäisrakkauden puuttuminen ja pelkkä pitäytyminen lakiin ovat selkeitä kristinuskoon kuulumattomia piirteitä. En halua tosin myöskään väittää, että kristityt ovat täydellisiä. Uskomme perustahan on Jumalan armo.
Minulle homo/lesbo/bi/trans voi todella hyvin olla kristitty. Homoja hakkaavat taas eivät noudata sanomaa, vaan levittävät pahaa käyttämällä lakia peittämässä todellista väkivaltaa. Jos vihollistaankin tulee rakastaa ja vihamiehilleen kääntää toisen poskensa, niin kuinka voi väittää homojen hakkaamisen olevan Kristuksen meille antama käsky...? Päinvastoin Hän antoi tehtäväksemme tehdä kaikista opetuslapsiaan. Kaikista - myös hlbt-väestä.
Paavin homovastaiset lausunnot osoittavat, että hänellä on tässä asiassa näemmä pitkä tie kuljettavanaan. Niin on minullakin monessa asiassa. Kun porttikin on kapea...