Dalai Lama: Homous ei käy!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Lännessä ollaan hyvin kiinnostuneita buddhismista ja Tiibetin hengellisestä johtajasta Dalai Lamasta. Deutsce Welle haastatteli müncheniläistä tiibet-teologia.
----------

Dalai Laman kautta on kiinnostus buddhismiin lisääntynyt. Luullaan, että buddhismi on ei-dogmaattista. On myös paljon ihmisiä, jotka etsivät sisäistä rauhaa läntiseen hektiseen elämänmenoon. Kelpaako ratkaisuksi buddhismi? Monet ottavat siitä vain osia, kuin muutaman tavaran supermarketista.

Buddhismia on monta laatua ja ne eroavat toisistaan huomattavasti Opissa on kuitenkin ydin, joka kaikkien on hyväksyttävä. Täytyy esim. tunnustaa neljä jaloa totuutta. Täytyy hyväksyä Karman laki ja uskoa jaloon kahdeksanosaiseen polkuun. Muuten se ei onnistu. Tiibetiläisessä buddhismissa opettajan ja oppilaan suhde on hyvin autoritaarinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Buddhismissa väkivalta torjutaan. Ei ole ristiretkiä. Mutta käytäntö saattaa olla toinen. Tiibetissä oli paljon väkivaltaa ja kansalaissotia. Se maa ei ole ollut mikään nirvana tai paratiisi maan päällä.

Dalai Lama on hyvin suosittu, huumorintajuinen ja vaatimaton. Se tehoaa ihmisiin. Hän on keskittynyt Tiibetin kysymykseen. Mutta ulkoinen olemus peittää jotain. Dalai Lama ja tiibetiläinen buddhismi on hyvin konservatiivista. Mies- ja naiskuva ovat hyvin konservatiivisia. Homoseksuaalisuudesta Dalai Lama sanoo yksikantaan: Ei käy. Monissa asioissa Dalai Lama ei eroa paavista.

1 kommenttia