Obama jätti kirkkonsa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Obama jätti lauantaina oman kirkkonsa, United Churchin Etelä-Chicagossa. Vähän aikaisemmin hän oli jo toiseen kertaa kolmen viikon sisällä ottanut hajurakoa entiseen luottopappiinsa. Tällä kertaa se ei ollut perhepappi Jeremiah Wright vaan valkoinen vasemmistokatolinen Michael Pfleger. Pappi oli arvostellut Hillary Clintonia rasistisin alaviittein. Video tapahtumasta on ollut netissä torstaista alkaen.

Pfleger moitti Hillarya hänen rikkautensa takia ja jonkin mennen "näytellyn" kyynelehtimisen vuoksi. Pflegerin puhe oli hyvin Clinton-vastainen. Hän syytti, että rouva Clinton uskoo valkoisuuteensa ja siihen, että hän on entinen presidentin puolisio. Sitten tuli musta mies sotkemaan Hillaryn unelmaa.

Obaman henkilökunta valitteli perjantaina Pflegerin kärjistyneitä mielipiteitä siitä, etteivät ne edistä koko maan yhteisen sovinnon ajatusta. Samana päivänä Obama ilmoitti kirjallisesti eroavansa kirkosta. Pfleger kuului Obaman läheiseen seurueeseen.

Kolmaskin pappi Obaman lähipiiristä on joutunut valokeilaan. James Meeks illinoisilainen senaattori ja pappi Saalem kirkosta on voimakkaasti torjunut homot, ja Obama on yrittänyt olla eri mieltä kuin pappi
(Welt)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!