Obama otti ja voitti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Vermillion
  • 3

Valtavan äänimäärän saattelemana, Barack Obamasta on tulossa 44. Yhdysvaltain Presidentti. Ääniä hänelle on tulossa 338, kun McCain on saamassa vain 141. Näin suurta voittoa ei ole tullut sitten Reaganin.
http://www.reuters.com/article/wtMostRead/idUKTRE4A42DF20081105

Vähemmän hyvin menee Proposition 8:lla. Kun 23% äänistä on laskettu, 54 prosenttia äänistä on menossa aloitteen puolesta.
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2008/11/04/MNCC13QR90.DTL

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Obama on saamassa hallintaansa monella tavalla kurjassa kunnossa olevan kansakunnan. En yhtään ihmettele, että hän on jo jarrutellut kannattajiaan todeten ettei tulevaisuus tule olemaan piknikki. Bush on hallintonsa viime vuosina pystynyt tekemään seuraajansa oloa monella tavalla hankalaksi. Hän pystyy jatkamaan samalla linjalla vielä viimeisinä presidenttiytensä viikkoina.

Sateenkaari-ihmisten oikeudet eivät tule olemaan lähelläkään ykkösasioita talousongelmista, sodista jne. selviämisen rinnalla. Uskon homojen pääsevän naimisiin yhtenä kauniina päivänä kautta USA:n. Se vain ei ole lähitulevaisuudessa. Edessä heillä on kivinen polku. Toivon, että kuten AIDS-epidemia yhdisti aikoinaan USA:n homoja, tämä tilanne toimisi yhdistävänä tekijänä.
Muistutuksena sen verran, että Obama ei missään vaiheessa ole ollut homoavioliittojen puolesta, kuten ei myöskään tuleva varapresidentti Joe Biden. Eipä siis kannata odottaa minkäänlaista parannusta sillä rintamalla (ainakaan liittovaltiotasolla) seuraavan neljän tai mahdollisesti kahdeksan vuoden aikana...