Ruotsi: S/M-harrastajat, fetisistit ja transvestiitit eivät ole sairaita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 44

Ruotsissa uusitaan sairausluokitus erilaisen seksikäyttäytymisen osalta. Sadomasokisteja, transvestiitteja ja fetisistejä ei pidetä enää vuodenvaihteen jälkeen Ruotsissa sairaina. Ruotsin sosiaalihallitus muuttaa sairausluokitusta. Näin kerrottiiin radiouutisissa tänään klo 12. Tarkoituksena on vähentää ennakkoluuloja. Nämä sukupuolisen käyttäytymisen muodot eivät ole lainvastaisia, eikä niitä kannata pitää sairauksina.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan sairausluokituksesta poistuvat muun muassa vastakkaiseen sukupuoleen samaistuvat transvestiitit, fetisistit, sadomasokistit tai lapset, joiden sukupuolinen identiteetti on epävarma.

Seksuaaliset suuntaukset, jotka ovat lainvastaisia kuten pedofilia jäävät edelleen sairausluokituksen piiriin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Niin jää myös transseksuaalisuus, eli se että ihminen tuntee olevansa fyysisesti väärää sukupuolta. Transseksuaalisuus jää sairauksien listalle, jotta sukupuolenvaihtoleikkauksia voitaisiin tehdä jatkossakin.

(YLE Uutiset)

44 kommenttia

Osaisiko joku kertoa minulle mitä eroa on pedofiilisillä seksuaalisilla tuntemuksilla verrattuna vaikkapa sadomasokismiin, transvestismiin, fetisseihin tai homoseksuaalisiin tuntemuksiin verrattuna näin niin kuin seksuaalisen mielihyvän tuottamisen näkökannalta katsottuna (en siis tarkoita ettenkö tietäisi miten näiden tunteiden lähteet ja mielihyvän tuottamisen objektit eroavat toisistaan)?

Olen yrittänyt asiaa pähkäillä ja tullut siihen lopputulokseen, että eihän pedofilia seksuaalisena suuntautumisena sinänsä eroa näistä muista yhtään mitenkään ja siksi ihmetellyt miksi sitä edelleen pidetään sairautena kun taas noita muita ei sairauksina enää ajatella ja - kuten tämä viimeisin uutinen meille kertoo - Ruotsissa enää edes pidetä. Miksi siis pedofilia on tässä mielessä erotettu seksuaalisena taipumuksena muista seksuaalisista taipumuksista?

Ja vastaukseksi ei tällä kertaa kelpaa se, että kun pedofiili toteuttaa taipumustaan, on usein kyse lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai raiskaamisesta. Nyt täytyy osata selittää, miten pedofiilinen seksuaalinen suuntautuminen tai taipumus sinänsä eroaa näistä muista että sitä voidaan edelleen pitää sairautena kun taas näitä muita suuntautumisia ei voida.
Classy Rascal, en nyt sen isommin halua puuttua asiaan, mutta oheiset linkit kertonevat jo aika paljon. (Tosin lähdekritiikki täytyy aina muistaa, kun
"googlettaa" netistä. ;)

http://apropos.wikidot.com/pedofilia
"Pedofiili ei ymmärrä tekevänsä lapselle mitään pahaa tai rikollista, omasta mielestään hän vain rakastaa lasta suunnattomasti. Osa pedofiileistä on hyvämaineisia kansalaisia ja jotkut toimivat jopa lapsiammateissa."

http://apropos.wikidot.com/homoseksuaalisuus

"Esimerkiksi Raamatussa ja muissa vanhoissa teksteissä ei ole olemassa sukupuolirooleja
(mies/nainen) ja seksuaali-identiteettejä (homo/bi/hetero etc). kuten me ne tunnemme."