Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 8
Ralf Schumacher (kuva: IMAGO/Foto: EIBNER/Thomas Fuessl / ImagoImagesSport / Lehtikuva)

Entinen Formula 1 -kuljettaja Ralf Schumacher, 49, kertoi Instagram-päivityksessään sunnuntaina elävänsä yhdessä toisen miehen kanssa. 

Asiasta kirjoittaa esimerkiksi Outsports.

Julkaistussa kuvassa hän on nykyisen Etienne-nimisen elämänkumppaninsa kanssa. Schumacher kertoo seurustelleensa kumppaninsa kanssa parin vuoden ajan.

Ralf Schumacher - Instagram

- Elämän upein asia on, kun sinulla on rinnallasi oikea kumppani, jonka kanssa voit jakaa kaiken.

Aiemmasta liitosta syntynyt nyt 22-vuotias poika David onnittelee isäänsä.

David Schumacher on isänsä tavoin kilpa-autoilija. Nykyään televisiokanavan F1-asiantuntijana toimiva Ralf Schumacher on toiminut poikansa autourheilu-uran taustalla. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olen erittäin iloinen, että olet vihdoin löytänyt jonkun, jonka kanssa todella tunnet olosi hyväksi ja turvalliseksi. Ei väliä, onko kyse miehestä tai naisesta. Olen sataprosenttisesti sinun takanasi, isä. Toivon sinulle kaikkea parasta. Onnittelut.

Schumacher avioitui Cora-Caroline Brinkmannin kanssa vuonna 2001, jolloin parille syntyi poika David. Liitto päättyi avioeroon 2015. 

Myös Schumacherin läheinen ystävä Carmen Geiss onnittelee Schumacheria ja toteaa, että tämän askeleen myötä on mahdollista elää omana itsenään ilman pelkoa ja häpeää.

Ralf Schumacher kilpaili formula ykkösissä 1997-2007. Schumacher osallistui 180 GP-lähtöön ja saavutti kuusi voittoa, 27 palkintosijaa, kuusi paalupaikkaa ja kahdeksan kilpailun nopeinta kierrosta. Voitot tulivat hänen kilpaillessaan Williamsilla. Sen lisäksi hän kilpaili myös Jordanilla ja Toyotalla. F1-uransa jälkeen hän  ajoi vuosina 2008–2012 DTM-sarjassa Mercedes-Benzillä.

Ralf Schumacherin isoveli on seitsenkertainen Formula 1:n maailmanmestari Michael Schumacher. Häntä ei ole nähty julkisuudessa vuonna 2013 tapahtuneen vakavan lasketteluonnettomuuden jälkeen.

8 kommenttia

Olisipa hienoa ja todella mielenkiintoista, jos joku nykyisistä F1-kuskeista tulisi kaapista. Varsinkin joku edelleen kilpailevista MM-kuskeista, jonka kaikki tuntee esim. Lewis Hamilton (on kuitenkin kaiketi hetero vaikka pride-kypärää aina välillä käyttääkin https://www.outsports.com/2024/6/22/24096676/lewis-hamilton-love-is-love-pride-rainbow-helmet-spanish-grand-prix-f1/ ).
Tällainen kilpaileva homokuski pistäisi kyllä luun kurkkuun monelle alan pääjehulle, jotka tulevat homofobisista öljyvaltioista. Olisi jännää nähdä, miten kilpailua muutettaisiin, jos tällainen homokuski kieltäytyisi kilpailemasta maassa, jossa homoudesta edelleen voidaan tuomita vankeuteen.
Niinpä. Ja Formula-kisathan alkoivat 1946 FIFA:n perustamisella ja silloin Euroopassakin oli maita, joissa oli rikollista miehen rakastaa toista miestä.
Ja vähän tuota ennekin oli tuhansia, jopa 15 000 homomiehiä ja muita hlbtiq-ihmisiä joukkosurmattu äärikristittyjen natsien keskitysleireillä ja Mengelen sadistisissa lobotomia-yms-kokeissa. Noita kristikunnan hirmutekoja ajatellen olikin myös nyt nimenomaan saksalaisen ex-Formula-kuskin ulostulo sopivalta taholta.

Pitkään kestikin että edes kukaan Formula-kuski uskalsi edes sateenkaarilippua pitää esillä Euroopassakaan.

Tosin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia formula-kuljettajia, ehkä vähemmän tunnettuja, on tullut kaapista ulos jo aiemminkin, esim. Mike Beuttler, Lella Lombardi, Mario de Araujo Cabral (bi) ja Hurley Haywood, sekä W-sarjan nais-formula-kuljettajista Sarah Moore, Abbie Eaton, Jess Hawkins ja Charlie Martin (trans).

Lewis Hamilton on ollut tosiaan kiitoksia ansaitseva ihmisoikeuksien puolustaja, jollaiseen haaleaihoiset formulakuskit eivät kyenneet, mutta hän afrokaribialais-brittinä, suuntautumisestaan riippumattakin kykeni - ja hänhän käytti sateenkaarikypäräänsä Saudi-Arabiassa, Emiraateissa ja Qatarissakin Formula-kisoissa - eivätkä abrahamikkoänkyrät noissa uskaltaneet häntä uhmata.

Sebastian Vettelhän jo 2021 piti yllään sateenkaaripystyraitaista t-paitaa, jossa rinnassa oli suurin kirjaimin SAME LOVE, sekä hänellä oli näkyvällä sateenkaari"aalto"raidalla varustetut kengätkin mm. Saudi-Arabiassa.

Nyt onkin puhuttu, avasivatko Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel Ralfin kaapin lukkoja - Formula-maailmassahan kun on nähty myös homofobisia naljailuja:

https://www.essentiallysports.com/f1-news-perspective-news-should-ralf-schumacher-thank-lewis-hamilton-sebastian-vettel-as-he-comes-out-as-gay/