Nahka- ja fetissiväen tapahtumia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Viime viikonvaihteessa pohjoismaiset nahkakerhot pitivät yhteispohjoismaista kokoustaan Tallinnassa. Uutisia tapahtumasta ei ole ainakana vielä osunut silmiin.

*****

ECMC Bikerun 2008 eli motoristien ajelu järjestetään tänä vuonna Reinin laaksossa Saksassa 15.-19.7. Muutama vuosi sitten se oli Itä-Suomen maisemissa, mm. Punkaharjulla ja Savonlinnassa.

*****

Kotimainen Finlandization -tapahtuma järjestetään MSC:n netissä olevan tapahtumakalenterin mukaan 22. kerran Helsingissä heinäkuun 25.-27. päivinä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Syyskuun 6. päivänä järjestetään jälleen Berliinin Folsom Europe -tapahtuma, joka pari vuotta sitten herätti pahaa verta sen vuoksi, että Berliinin pormestari Wowereit lähetti tapahtumalle tervehdyksensä. Viime vuonna hän tervehti jälleen, mutta kohua ei enää syntynyt. Tämän vuoden ohjelmavihkosessa on jälleen Wowereitin tervehdys. Hänen mielestään Nollendorfplatzin läheiset korttelit ovat oikea paikka tällaiselle nahka- ja fetissiväen tapahtumalle. Ja Wowereit muistuttaa vielä, että Folsom -tapahtuman voittoja käytetään hyväntekeväisyyteen HIV- ja AIDS-työssä. Nyt tapahtuma on jo viidettä kertaa Berliinissä. Oheisohjelmaa on 3.-8.9.2008 aikana. Paikallinen asujamisto on jo tottunut, että noina päivinä lähikaduilla liikkuu vaikka minkälaista fetissitaiteilijaa. Katujuhlassa kävi viime vuonna 20 000 ihmistä.

Folsom Europa luovutti toukokuun alussa 2 000 euroa lahjoituksena "House of Life" -nimiselle hoitokodille Kreuzbergissä. Siellä hoidetaan 20-55-vuotiaita pitkäaikaista hoitoa vaativia mielenterveyspotilaita, onnettomuuden uhreja ja pitkäaikaissairaita. Lahjoituksen avulla potilaille järjestetään mahdollisuuksia käydä retkillä, konserteissa, elokuvissa ja teatterissa.

*****

Berliinissä nahkakerhojen väliset suhteet ovat olleet huonot. Viime syksynä oli Tukholmassa jopa pieni skandaalinpoikanen. Pääsiäisjuhlia järjestettiin tänä vuonna kahden eri kerhon voimin, kun ei mahduttu samaan pöytään. BLF eli Berlin Leder und Fetsich hoitelee seuraavan yleiseurooppalaisen nahkakerhojen kokouksen AMG:n järjestelyitä. Kokous ja siihen liittyvät juhlat ovat Berliinissä 17.-19.10.2008. Keskustelupalstoilla on jo näkynyt varoituksia, että riitojen vuoksi tuskin juhlaa järjestetään Berliinissä. Nyt kuitenkin BLF on käynnistänyt juhlien valmistelun. Berliiniin odotetaan tuhansia vieraita - myös Suomesta lähtee varmaan iso joukko. Mutta varoitus: se juhliminen on tosi kallista. Köyhät älkööt vaivautuko.

*****

BLF-kerho täyttää 10 vuotta. Kerho osallistuu Berliinin Pride-paraatiin omalla lava-autollaan. Kymmenvuotisjuhlien kunniaksi lavalle arvotaan 5 paikkaa jäsenistölle (!). Kenelle ne muut paikat ovat, sitä uutislähde ei kerro (ilmeisesti johtoportaalle ja Mr Leatherille 2008).

5 kommenttia

Folsom Europe varoittaa muotihuumeesta


Folsom Europe on käynyt taisteluun uutta muotihuumetta vastaan. GBL/GHB on viime aikoina tullut yhä suositummaksi ja yhä enemmän on tullut kuolonuhreja. Tämä asia on levinnyt huonosti homomiesten tietoisuuteen. Gamma-butyrolacton (GBL) on puhdistusaine, jota käytetään kemian teollisuudessa. Elimistössä se muuttuu gamma-hydroxy-butyrate -nimiseksi hapoksi, ja se on se varsinainen huume. Se tunnetaan myös nimillä G, Liquid ecstasy tai K.O.-tyrmäystipat. Sitä on kaupan pienissä ampulleissa tai pulloissa. Siitä saa lyhyen humalan, johon liittyy euforiaa (ylenmääräistä "onnellisuutta") ja seksuaalista kiihottuneisuutta. Liian suuri annos johtaa uneliaisuuteen, sekavuuteen ja aggressiivisuuteen. Se on kuolettava sen vuoksi, että oheisvaikutuksena on hengityksen lamaantuminen. Yhdessä viruslääkkeiden tai alkoholin kanssa lamauttava vaikutus on moninkertainen.

Folsom Europe varoittaa tästä aineesta ja ilmoittaa, että sitä ei sallita missään Folsom-tapahtumissa. Folsom Europen ohjelmavihkossa syksylle 2008 on ensiapuohjeet ja hälytysnumerot.
German Mister Leather 1999 kuollut


Dirk Grundmann, vuoden 1999 German Mr. Leather löytyi maanantaina kuolleena asunnostaan Hannoverissa. Poliisi sanoo, että kuolinsyynä oli "autoeroottinen onnettomuus". Grundmann oli 41-vuotias. Hän oli HIVin vuoksi varhaiseläkkeellä. Hänet tunnettiin laajasti Saksassa. Hän mm. toimi graafikkona BOX-lehdessä ja teki sikäläisen aids-tukikeskuksen töitä. Hän oli myös baarimikkona hannoverilaisessa Hole-baarissa.

Eritysiesti hänet muistetaan HIV-valistustyöstä nahkapiireissä.
http://www.queer.de/detail.php?article_id=8786

Kotisivut
http://www.leather99.de/

Autoerottisista onnettomuuksista on wikipwediassa pitkä teksti saksaksi, lyhyempi englanniksi.
http://de.wikipedia.org/wiki/Autoerotischer_Unfall