Puolan vaalit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Ensi viikonvaihteessa Puolassa pidetään ennenaikaiset vaalit. Tällä hetkellä maata johtaa kaksospari Kadzinskyt. Toinen on presidentti, toinen on pääministeri. Pääministerin homoseksuaalisuudesta on ollut paljon huhuja. Hän asuu yhdessä vanhan äitinsä ja kissan kanssa. Molempia veljeksiä syytetän vahvasta homofobiasta.

Tv1:ssä on tänään keskiviikkona klo 22 alkaen dokumentti veljeksistä. Vitsissä kysytään: Miistä tunnet, kumpi on pääministeri? Vastaus: pääministeri on se, jolla on kissankarvoja puvussaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Puolassa Kadzynskin kaksoset ovat menettämässä valta-asemansa. Tiedotusvälineet ovat laajasti kertoneet tilanteesta.

Miten uudet valtaantulijat suhtautuvat homoihin ja lesboihin? Vaikka valtaan nouseekin liberaalipuolue, se ei kyseenalaista kirkon johtavaa asemaa, on aborttiasiassa konservatiivinen ja pitää etäisyyttä homo- ja lesbovähemmistöön. Vain talousasioissa liberaalipuolue on liberaalinen. Myös EU-yhteistyöhalua on liioiteltu. Viimeisen kahden vuoden aikana vaaliliitto "Kansalaisfoorumi" on ollut varsin kielteinen suhteessa EUn integraatioon.
(Handelsblatt)
Ruotsin RFSL:n sivulla on heti tuoreeltaan kommentti Puolan vaaleista.

Kaczynskin kaksoset ovat olleet vallassa kaksi vuotta, toinen presidenttinä, toinen pääministerinä. Tuona aikana he ovat useaan otteeseen lausuneet vihapropagandaa HLBT-ihmisiä kohtaan. Heidän mukaansa homot ovat sairaita, perverssejä ja pedofiileja. Veljekset ovat myös yrittäneet saada aikaan lakia joka kieltäisi ns. homopropagandan.

Thomas Szypula, Puolan homofobian vastaisen kampanjan vetäjä sanoo, että vaikka Kansalaisfoorumi onkin hyvin konservatiivinen ja lähellä katolista kirkkoa, ovat nyt kuitenkin äärivoimat poissa vallasta. Vaalit voittanut Kansalaisfoorumi on EU-ystävällinen. Uusi pääministeri Donald Tusk on vastustanut Pride-paraateja ja vaatinut homopropaganda-kieltoa, mutta nyt vaalien aikaan hän on sanonut vastustavansa diskriminontia ja ulossulkemista.

Homoaktivisti Monika Grzywnowicz sanoo, että Kansalaisfoorumi ei ole yhtään vähemmän homofobinen. He vastustavat paraateja ja parisuhdelakeja. Monika ei odota mitään suuria uudistuksia. Mutta uusi pääministeri on tuskin yhtä hyökkäävä kuin Kadzynskin veljekset. Todennäköisesti keskusteluilmapiiri tulee vapaammaksi.
(RFSL)