Tampereen Mixei-yökerhon edustalla tapahtunutta hyökkäystä tutkitaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä joukko kommandopipoisia henkilöitä häiriköi tamperelaisen Mixei-yökerhon edustalla olleita asiakkaita. Hyökkääjät huusivat loukkauksia ja uhkauksia, ja ainakin yksi hyökkääjistä kävi kiinni yökerhon asiakkaaseen.

Vastaavan tyyppinen hyökkäys tapahtui samana yönä myös toisen tamperelaisen illanviettopaikan edustalla. Tapauksesta liikkuu sosiaalisessa mediassa videomateriaalia, mutta naamioituneiden henkilöiden tunnistaminen on poliisin mukaan hankalaa.

Ei ole tiedossa, liittyvätkö yön eri tapaukset toisiinsa ja onko kyse kokonaan tai osittain samoista tekijöistä. Tekijöitä ei ole tavoitettu. Myöskään tekijöiden motiivi ei ole varmistunut. 

Maaliskuussa Mixei ja sen asiakkaat joutuivat edellisen kerran häirinnän kohteeksi kahtena viikonloppuna. Ohi ajaneista autoista oli huudeltu ja heitelty asiakkaiden päälle kananmunia. Maaliskuun tapahtumien yhteydestä viimeisimpiin tapahtumiin on keskusteltu.

Jo kevään tapahtumien jälkeen asiakkaiden turvaksi päätettiin palkata ylimääräinen järjestyksenvalvoja. Yökerhon Facebook-sivulla kerrotaan, että viimeisimmän tapauksen myötä lisävalvonta päätettiin kohdistaa nimenomaan sisäänkäynnille. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nykyään Itsenäisyydenkadulla sijaitseva Mixei on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva sateenkaarivähemmistöjen yökerho. Sekin on runsaan 30 vuoden toimintansa aikana muuttanut osoitettaan kerran ja omistuskin on vaihtunut. 

Tampereella käynnistyy Manse Pride -viikko, joka huipentuu lauantaina 17. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen ja ulkoilmatapahtumaan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!