Kauppalehti ruotii Helsinki Priden rahoitusta julkisista varoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 18
Helsinki Pride -kulkue on monina vuosina lähtenyt liikkeelle Senaatintorilta.

Helsinki Pride -yhteisölle on kertynyt pride-tapahtumalle viime vuosina maksetuista tuista 513 000 euron ylijäämä, kertoo Kauppalehti

Toiminnanjohtaja Annu Kemppainen sanoo yhdistyksen varsinaisen toiminnan olevan alijäämäistä, mikä katetaan omalla varainhankinnalla. 

Kauppalehden julkaiseman selvityksen mukaan julkiset toimijat ovat maksaneet avustuksia, kumppanuusrahaa ja muuta rahoitusta Helsinki Pride -tapahtuman tukemiseen ja sitä järjestävän Helsinki Pride -yhteisön ry:n toimintaan yhteensä yli 1,9 miljoonalla eurolla vuosina 2019–2023.

Yhdistyksestä kerrotaan lehdelle, että koronavuosina tapahtuma toteutettiin pienimuotoisemmin, samalla kun kumppanit tukivat tapahtumaa vahvasti. Kemppainen kertoo lisäksi taloussuunnittelun olleen varovaista. Kuluva vuosi on Kemppaisen mukaan alijäämäinen, ja siihen kohdistetaan aiempien vuosien ylijäämää. Hänen mukaansa myös tulevia vuosia varten tarvitaan puskuria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kauppalehti nostaa esiin julkisesti omistettujen yhtiöiden rahoituksen Helsinki Pridelle. Rahoittajista valtionyhtiö Alko ja Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö Helen eivät halua avoimesti kertoa rahoituksen määrää. Asiaa perustellaan sillä, että kustannukset ovat luottamuksellista tietoa. 

Kesäkuussa vietetään pride-kuukautta ja varsinainen Helsinki Pride -viikko alkaa heti juhannuksen jälkeen. Helsingin pride huipentuu lauantaina 1. heinäkuuta järjetettävään kulkueeseen ja ulkoilmatapahtumaan.

18 kommenttia

Noi summat ovat aivan ” peanuts”. Tässä ilmeisesti haluttaisiin, ettei kukaan tue ja rahoitusta tulisi yrittää etsiä itse. Mitä muuta varten? Tää on aivan pimeetä. Eikö lehdellä ole muuta mistä kirjoittaa?
Luultavasti häiritsevintä on se, että summat salataan. En oikein itsekään pidä siitä, että asia salataan.