Venäjä laajentaa kieltoa käsitellä julkisesti myönteisessä valossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Kreml, Moskova, Venäjä. Venäjän ortodoksisella kirkolla on merkittävä rooli yhteiskunnassa.

Jatkossa kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä myönteisesti käsittelevä julkinen puhe tai kirjoittelu on rangaistavaa. Aiemmin kiellettyä oli tällaisen sisällön esittäminen alaikäisille. Venäjän duuma hyväksyi lain kiristämisen torstaina.

Venäjällä vuonna 2013 hyväksytty laki kieltää "ei-perinteisiä seksuaalisuhteita koskevan propagandan" levittämisen alaikäisten saataville. Tällaiseksi propagandaksi katsotaan esimerkiksi homosuhteiden esittämisen yhdenveroisina heterosuhteiden kanssa. Myös sukupuolen moninaisuudesta kertominen kiellettiin. Ns. "homopropagandalain" laatijoiden mukaan laki on tarpeen lasten suojelemiseksi haitalliselta tiedolta ja näiden kehityksen varjelemiseksi.


 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Nyt kun Venäjä vähentää innolla mies-sukupuoli-oletettujen määrää, naisiin verrattuna entistäkin enemmän vähemmistöksi, niin mitenkähän tuota "kieltoa käsitellä julkisesti myönteisessä valossa sukupuolivähemmistöjä" siellä sovelletaankaan sitten mies-sukupuoli-oletettujen vähemmistöön? Millainenhan on tuon lain sanamuoto tuon suhteen.