Savonlinnassa pride-tapahtuma lauantaina

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Etelä-Savossa Savonlinnassa oli lauantaina pride-tapahtuma. Kulkueeseen ja puistopiknikkiin keräsi runsaasti osallistujia, arvioiden mukaan useampi sata.

Kulkue lähti liikkeelle Savonlinnan torilta puoliltapäivin, ja reitti kiersi keskustan katuja. Pride-piknik järjestettiin kulkueen jälkeen Joel Lehtosen puistossa, toria vastapäätä. Illalla järjestettiin vielä jatkot ravintolassa. Jo perjantaina oli käynnistetty pride-viikonloppu kulttuurikellarissa.

Pride Savonlinna 2022

Savonlinnan keskustan lisäksi myös Punkaharjulla juhlistettiin pride-tapahtumaa sateenkaariliputuksella.

Sateenkaariliputus

Savonlinnan kaupunki ei järjestänyt virallista sateenkaariliputusta pride-tapahtuman yhteyteen. Sanomalehti Itä-Savo kertoo, että aktivistien tempauksen myötä kaupungintalon lippusalkoon nousi aamupäivällä kuitenkin sateenkaarilippu. Lippu liehui lehden mukaan pari tuntia, jonka jälkeen kaupungintalon kiinteistöhuolto kävi laskemassa lipun. Liputus oli mielenilmaus kaupungin ratkaisulle.

Kaupunginvaltuustossa oli alkuvuodesta tehty useamman valtuutetun voimin aloite sateenkaariliputuksen järjestämisestä, mutta se ei ollut hallinnon prosesseissa edennyt, ja kaupungin johto teki päätöksen olla liputtamatta. 

Pullopommi tapahtuman lähistöllä

Poliisi kertoo, että kaksi nuorta poikaa räjäyttivät noin klo 17 aikaan lähistöllä omatekoisen kodin putkimiehestä valmistetun pullopommin. Pullopommi oli räjäytetty Joel Lehtosen puiston vieressä sijainneen talon sisäpihalla. Tapahtuman ja räjähdyspaikan välissä oli talo eikä räjähdyksestä aiheutunut vaaraa tilaisuuteen osallistuneille eikä muillekaan henkilöille. Poliisi tavoitti pojat räjäytyksen jälkeen ja heidät on luovutettu vanhemmilleen. Asiaa tutkintaan räjähdesäännösten rikkomisena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona.  

Savonlinnan taidelukiolaiset kohdanneet häirintää

Aiemmin on uutisoitu Savonlinnan taidelukiolaisten kohtaamasta häirinnästä. Lukiolaisnuoret ovat kertoneet tulleensa seuratuiksi ja nimitellyiksi, murtautumisyrityksestä kotiin, kivien heittämisestä ja yrityksestä ajaa päälle autolla. Motiivina häirinnälle nuoret pitävät sitä, että moni taidelukiolainen kuuluu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Tekijät ovat olleet iältään nuoria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Tässä näkee, miten harhaisia ollaan, kun toiset menee lastenrattailla kulkueessa ja toisaalla tehdään pommi. Osoittaa millaista valhepropagandaa meistä levitetään. Eikö tällaiselle tule loppua. Ei, koska viranomaiset ovat tässä mukana : seksuaalisten vähemmistöjen vihaaminen ja hyljeksintä on kuten tämä sen näyttää yhteiskunnan rakenteissa. Harmiton sateenkaarilippua kielletään laittamasta salkoon eli yhteiskunnan kaikista heikoimpia ei haluta auttaa. Tämä haistapaskan mantra ” ketään ei jätetä” on valhe. Tämä on tätä aktiivista ulossulkemista.