Lapuan pride-kulkueeseen osallistui useampi sata ihmistä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Lapualla järjestettiin pride-viikon huipennukseksi lauantai-iltapäivänä pride-kulkue. Kulkue sujui rauhallisesti. Järjestäjien mukaan osallistujia oli ainakin 400.

Kulkue lähti kello 13 liikkeelle Lapuan torilta, josta se eteni Kosolan risteyksen ja Kauppakadun kautta, kohteenaan kulttuurikeskus Vanha Paukku. Kulttuurikeskuksessa on viikon aikana järjestetty monia tilaisuuksia. Poliisi kertoo Twitter-viestissään olevansa läsnä ja turvaavansa jokirannassa piknikin muodossa jatkuvaa tapahtumaa.

Aiemmin viikolla Lapuan pride-tapahtuma kohtasi häirintää. Esimerkiksi pride-liput varastettiin ja naapurirakennuksessa käynnissä olleen keskustelutilaisuuden aikana kirjaston eteisessä räjähti kotitekoinen pommi. Alaikäiset tekijät ovat poliisin tiedossa. Yksi epäillyistä nuorista oli myös huudellut uhkauksia alueella liikkuneille Pride-tapahtumaan osallistuneille. Alle 15-vuotiaiden osalta asian käsittely jatkuu lastensuojeluviranomaisten kanssa ja rikosoikeudellisen vastuun piirissä olevien osalta tutkimisesta vastaa poliisi. Nimikkeinä ovat vahingonteko, vaaran aiheuttaminen ja laiton uhkaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!