Lapuan pride-viikko käynnissä - keskustelutilaisuuden ulkopuolella räjäytettiin kotitekoinen pommi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Etelä-Pohjanmaan Lapualla vietetään sen ensimmäistä pride-viikkoa 4.–10. heinäkuuta. Tapahtumaviikon on määrä huipentua lauantaina 9. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja piknikiin.

Lapuan pride-tapahtuma käynnistyi kuitenkin ilkivallan ja häirinnän varjossa. Tapahtumien keskuspaikkana toimivan kulttuurikeskus Vanhan Paukun pihalta varastettiin neljä sateenkaarilippua, ja maanantai-iltana translapsista ja -nuorista naapurirakennuksessa käydyn keskustelutilaisuuden aikana kirjaston eteisessä räjähti ns. putkireiskapommi, eli viemärinavausaineesta valmistettu kotitekoinen pommi. Kukaan ei loukkaantunut, mutta syövyttävää ainetta ja sirpaleita arvaamattomasti lennättävän pommin aiheuttama riski on olemassa.

Uutistietojen mukaan ilkivallantekijöistä on käsitys. Samoista henkilöistä olisi kyse niin lippujen kuin pomminkin kohdalla. Nuorista miehistä koostuva nelikko oli jo aiemmin päivällä uhonnut pride-vastaisesti.

Pride-tapahtuman järjestäjät toteavat tapahtuneen korostavan sitä, että Lapualle ja vastaaville paikkakunnille tarvitaan priden kaltaisia tapahtumia. 

Tapahtuman suojelija on pesäpalloa SM-tasolla pelannut Alexander Saloranta. Hän pelasi 2010-luvulla naisten Superpesistä Lapuan Virkiässä, ja oli voittamassa viittä Suomen-mestaruutta. Pesäpalloura päättyi vuonna 2017. Vuonna 2019 käynnistyi Salorannan sukupuolenkorjausprosessi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lapuan pride-tapahtuman järjestää Setan jäsenjärjestö Lakeuden Sateenkaari ry, joka on myös Seinäjoen pride-tapahtuman järjestäjä.

Tarkennus 9.7.: tarkennettu Salorannan pesäpallouran päättymistä koskevaa ajankohtaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!