Brasilialainen korkean tason jalkapallotuomari kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Brasilialainen jalkapallotuomari Igor Benevenuto, 41, kertoi homoseksuaalisuudestaan perjantaina. Benevenuto toimii kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korkeimmalla tasolla.

Benevenuto kertoi asiasta brasilialaisen Globo Esporten podcastissa Nos Armários dos Vestiários. Asiasta uutisoi Suomessa Helsingin Sanomat. Podcastissa oli aiheena oli brasilialaisessa jalkapallon macho-kulttuuri ja sen piirissä yleiset homovihamieliset asenteet.

Podcastissa Benevenuto kertoo myös kamppailustaan uskonnollisten käsitysten ja asenteiden kanssa. Benevenuto kertoo, ettei pelaajan ura tullut kyseeseen, vaan hän ryhtyi erotuomariksi. Hän kertoi tunnistaneensa oman homoutensa jo varhain - ja kokee voineensa piilottaa seksuaalisen suuntautuneisuutensa tehtävässään: jalkapallon parissa toimiminen mahdollisti heteron roolin ylläpitämisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt hän sanoo haluavansa kunnioitusta ja oikeuden olla, missä haluaa.

Brasiliassa jalkapallossa homovihamieliset asenteet tulevat esiin esimerkiksi suhtautumisessa numeroon 24. Kyseistä pelaajanumeroa vältellään: pelipaidan selässä ei kyseistä numeroa usein näe. Syynä on luvusta 24 erään uhkapelin kautta löytyvä yhteys homoihin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!