Rakkaudesta lajiin - kirja sateenkaarivähemmistöistä urheilussa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Rakkaudesta lajiin -kirja julkaistaan 12.5.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien urheilijoiden mahdollisuus olla esillä omana itsenään on ollut esillä yhä enemmän. Aihepiiriä käsitellään 12. toukokuuta julkaistavassa Rakkaudesta lajiin (Like) -teoksessa.

Kirjaan on haastateltu urheilijoita, tutkijoita ja urheiluorganisaatioiden edustajia. Mukana ovat muun muassa yleisurheilijat Senni Salminen ja Jade Nyström, ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka ja jalkapalloilija Sofia Manner. Alkusanat kirjaan on kirjoittanut ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson. Teoksen lopussa on myös erityisesti valmentajille ja muille urheiluorganisaatioiden aikuisille suunnattu kymmenen askeleen lista kohti inklusiivisempaa urheilua.

- Nuoret kertovat kirjassa hyvin avoimesti omista kokemuksistaan. On tietysti positiivista, että monet ovat saaneet voimaa urheilusta, mutta samalla kaikki ovat kokeneet vähintäänkin homottelua tai muunlaista syrjintää. Vaikeita kokemuksia on erityisesti sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla, kirjan tekijät Tiina Tuppurainen ja Teemu Silván kertovat.

Teemu Silván ja Tiina Tuppurainen. Kuva: Teemu SIlván.

Tiina Tuppurainen on helsinkiläinen tuottaja ja kirjailija, joka on julkaissut kolme sateenkaariaiheista romaania. Teemu Silván on loviisalaislähtöinen valokuvaaja ja sijaisopettaja. Hän on kuvannut mm. Helsingin Sanomille, Ylelle, Unicefille ja Greenpeacelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!