Florida rankaisee Disneytä erityisaseman menetyksellä viihdejätin kritisoitua uusia hlbti-rajoituksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Disney World, Orlando, Florida (kuva: Gregg Newton / AFP / Lehtikuva)

Floridan osavaltion kongressi päätti lakkautta erityisveroalueen, jonka turvin Disney hallitsi itsenäisesti sadan neliökilometrin aluetta Orlandossa. Disney oli kritisoinut hlbti-vähemmistöistä kertomista rajoittavaa lakia.

Disney on hallinnut puolen vuosisadan ajan Orlandossa aluetta, jossa on lukuisia huvipuistoja, näiden muassa Disney World. Järjestely on taannut Disneylle veroedun, mutta toisaalta lähialue ja koko osavaltio ovat hyötyneet matkailutuloista. Jatkossa Disneyn ja sen hallitseman alueen asukkaiden verotuksen odotetaan kiristyvän merkittävästi.

Floridan ns. Don't Say Gay -laissa rajoitetaan kertomista seksuaalisesta ja sukupuolisesta moninaisuudesta alemmilla luokka-asteilla ja päiväkodeissa.

Lain pelätään estävän kouluopetuksessa hlbti-vähemmistöjen syrjintään, näiden historiaan sekä seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyvät keskustelut. Aktivistien mukaan hlbti-aihepiirin läsnäolon poistaminen kouluista saattaa viestittää vähemistöön kuuluville, että heidän seksuaalinen suuntautuneisuutensa tai sukupuoli-identiteetissään on jotain hävettävää tai piiloteltavaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!