Etelä-Afrikan entinen arkkipiispa Desmond Tutu on kuollut

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 1
Desmond Tutu (kuva: Benny Gool, Public Domain)

Etelä-Afrikan entinen arkkipiispa Desmond Tutu on kuollut 90-vuotiaana. Rotuerottelun lopettamisen puolesta näkyvästi toiminut Tutu otti vahvasti kantaa myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden puolesta.

Kesällä 2013 Desmond Tutu vertasi hlbti-aiheisen valistuskampanja avajaisissa seksuaali ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien puolesta käytävää taistelua mustien oikeuksien puolesta käytävään taisteluun. Pitkään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeuksien puolesta tehtävää työtä tukenut Tutu sanoi esimerkiksi, ettei suostuisi palvelemaan homovastaista Jumalaa. 

Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 1984 palkittu Tutu tuli tunnetuksi Etelä-Afrikassa vuoteen 1991 jatkuneen apartheid-rotuerottelupolitiikan vastustajana. Hän kykeni toimimaan kirkkojen tuella. Myöhemmin Tutu on toiminut yleisemmin ihmisoikeuksien puolustajana ja toiminut muun muassa Etelä-Afrikan totuuskomission puheenjohtajana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Hieno ja todella arvotuksen ansaitseva henkilö on lähtenyt pitkälle ikuisuusmatkalleen, Matkusta suuren rauhan myötä tuota taivaltasi!