Pajtim Statovcin Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Suomessa ja Yhdysvalloissa julkaistu Bolla-romaanin kannet (kuva: Otava)

Hiljattain Yhdysvalloissa julkaistu Pajtim Statovcin Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana.

Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi Bollan kuuden finalistin joukkoon 328 kaunokirjallisen teoksen joukosta lehden nimeä kantavan kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkintoa pidetään yhtenä kirjallisuusmaailman suurimmista ja sen arvo on 50 000 dollaria.

Palkinto jaetaan 28. lokakuuta 2021.

- Olen todella iloinen kirjan saamasta vastaanotosta. Tällainen tunnustus merkitsee minulle paljon. Bollan kääntäjä David Hackston on tehnyt upeaa työtä, Pajtim Statovci sanoo kustannusosakeyhtiö Otavan tiedotteen mukaan.

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla ilmestyi elokuussa 2019. Marraskuussa 2019 se sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Romaani kertoo Arsimista. Hänellä on vaimo, mutta Pristinan yliopistolla hänen ja Milošin välille syttyy suhde. Sota kuitenkin vie Arsimin perheineen maanpakoon. Arsimin myöhemmin palatessa takaisin alkaa epätoivoinen etsintä.

Vuonna 1990 Kosovossa syntyneen ja Suomeen kaksivuotiaana muuttaneen Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia julkaistiin Suomessa vuonna 2014, ja se voitti samana syksynä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Statovcin toinen romaani, Tiranan sydän, ilmestyi elokuussa 2016.

2 kommenttia

Helsingin kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä esitetään Bollaa parhaillaan. Kaikki liput on myyty vuoden loppuun asti. Yksi syy ovat koronarajoitukset yleisömääriin. Kuun vaihteessa rajoituksiin tulee muutoksia. Se voi tarkoittaa lippuja tulevan myyntiin silloin lisää. Kannattaa seurata.

https://hkt.fi/esitykset/bolla/