Raasepori Pride 2021 -teemaviikko käynnistyy

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Raasepori Pride 2021 järjestetään teemaviikkona 13.-19.9. ympäri Raaseporia.

Vuoden 2021 Raasepori Pride järjestetään teemaviikkona 13.-19.9. ympäri Raaseporia. Tapahtuma järjestetään nyt viidettä kertaa, palaten vuoden tauon jälkeen uudessa muodossa.

Viikon aikana järjestetään esimerkiksi työpajoja, musiikkia, sanataidetta, kiipeilyä, iltajuhlia ja elokuvanäytöksiä. Myös Pride-kulkue toteutetaan uudella tavalla. Kulkueen reitti kulkee Karjaan ABC:ltä Raaseporin linnanrauniolle Snappertunassa perjantaina 17.9. alkaen klo 17.

- Kulkueeseen voi osallistua valitsemallaan kulkuneuvolla - toivomme, että moni tulee pyörällä. Raaseporin kaupunkipyöriä voi käyttää alennetuin hinnoin koko Prideviikon aikana.

Varsinaisen pride-työryhmän lisäksi tapahtumaa toteuttaa vapaaehtoisista koostuva tiimi ja tukena on yhteistylökumppaneita.

- Raasepori Pride ja sitä järjestävä, omistautuneiden vapaaehtoisten tiimi on alkanut elää aivan omaa elämäänsä sitten ensimmäisen järjestämisvuoden 2016. On todella hienoa, että Raaseporissa on ihmisiä, joiden mielestä tähän tapahtumaan kannattaa panostaa aikaa ja energiaa, sanoo Raasepori Pride 2021:n tuottaja Virve Savoila.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Savoila on ollut mukana järjestämässä Prideä vuodesta 2018.

Raasepori Priden järjestäjät muistuttavat, että pride on ensisijaisesti ihmisoikeustapahtuma, joka nostaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kysymyksiä, mutta myös muiden vähemmistöjen asiat saavat tilaa Priden sateenkaaren alla. Raasepori Pride haluaa muun muassa lisätä tietoa osallisuuden esteiden murtamiseksi. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!