World Pride 2021 ja EuroGames Juutinrauman molemmin puolin

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Kööpenhaminan satama kuuluu tunnettuihin kööpenhaminalaisiin näkymiin.

Torstaina 12. elokuuta käynnistyvä kymmenpäiväinen World Pride 2021 -tapahtuma järjestetään Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa ja Ruotsin Malmössä. 

Ensimmäistä kertaa historiassa World Pride -tapahtuma jaetaan kahden kaupungin kesken. Kööpenhaminan lisäksi 12.-22. elokuuta järjestettävä tapahtuma levittäytyy myös Juutinrauman toisella puolella sijaitsevaan Ruotsin Malmöhön. Tapahtuman järjestää Copenhagen Pride ja Malmö Pride sen kumppanina.

Vuoden 2021 World Pride -tapahtuman suojelija on Tanskan kruununprinsessa Mary. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun World Pride -tapahtuma on kuningashuoneen suojeluksessa.

Tanskassa järjestettävä World Pride juhlistaa sitä, että on tullut kuluneeksi 70 vuotta ensimmäisestä, vuonna 1951 Tanskassa tehdystä sukupuolenkorjausleikkauksesta. 

World Pride on järjestetty aiemmin Roomassa (2000), Jerusalemissa (2006), Lontoossa (2012), Torontossa (2014), Madridissa (2017) ja Stonewall-tapahtumien 50-vuotisjuhlan merkeissä New Yorkissa vuonna 2019. Seuraava tapahutma on määrä järjestää Sydneyssä vuonna 2023.

EuroGames 2021

Samanaikaisesti järjestetään hlbti-urheilutapahtuma EuroGames. Kaikkiaan kilpailulajeja on 22. Kaikkiaan odotetaan yli 4 000 urheilijan osallistumista. Avajaiset ovat keskiviikkona 18. elokuuta ja kolmipäiväinen tapahtuma jatkuu perjantaihin 20. elokuuta asti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EuroGames-tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1992 lähtien ja välillä vuosittain ja välillä muutaman vuoden välein. Gay Games -tapahtuman kanssa vuorotellen. EuroGames järjestettiin Helsingissä vuonna 2016, jolloin osallistujia oli 40 eri maasta noin 1 400 ja eri urheilulajeja 14.

EuroGames-tapahtuman ajatuksena olla kaikille avoin urheilutapahtuma, jossa sukupuoli, ikä, seksuaalinen suuntautuneisuus, sukupuoli-identiteetti tai fyysisiin ominaisuuksiin liittyvät asiat eivät rajaa osallistumista. Urheilulajeissa kilpailemisen ohella tapahtumaan liittyy myös esimerkiksu urheiluun liittyviä keskustelutilaisuuksia.

Miss Divet esiintyy Under the Rainbow -konsertissa

Drag-taiteilija Marko Vainio eli Miss Divet esiintyy World Pride -tapahtumaan liittyvässä 19. elokuuta Kööpenhaminassa järjestettävässä Under the Rainbow -konsertissa. Facebook-sivulleen Vainio kirjoitti heinäkuun lopussa ajavansa sateenkaariautolla avaamaan World Pride 2021 -tapahtuman Kööpenhaminassa 19.8., ja että avajaisseremonian avausshow on DIVET SHOW. 

World Pride -viikonlopun avaava show järjestetään 4 500 -paikkaisessa K. B. Hallenissa, ja se on katsottavissa jättimäiseltä ruudulta myös 7 500 hengen tapahtumassa Fjælledparken-puistossa. Tapahtuma on nähtävissä suoratoistona muuallakin maailmassa Youtuben ja Facebookin kautta.

Keskiviikkoisen EuroGames-avajaistilaisuuden ja Under the Rainbow -konsertin lisäksi perjantaina ohjelmaan kuuluu Drag Night-tapahtuma.

Koronarajoitukset vaikuttavat

Koronarajoitusten vuoksi monissa tilaisuuksissa on rajoitettu kävijämäärä. Jo vuoden 2021 alussa Kööpenhaminan tapahtuman järjestäjät ilmoittivat jatkavansa täysimittaisen tapahtuman suunnittelua, mutta huomioiden suositukset ja ohjeet koronan suhteet. Mahdollisten peruutusten tai aikataulumuutosten asemesta oli päätetty, että tarvittaessa ohjelmat toteutetaan virtuaalisesti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!