Keuruulla pride-kulkue - taustalla samaa sukupuolta olevien kielletyt leikkihäät

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

Keuruu Keski-Suomessa kuuluu niihin paikkakuntiin, jotka vuosi 2021 toi pride-kartalle. Keuruun ensimmäinen pride-kulkue järjestettiin perjantaina 9. heinäkuuta.

Keurun yhteiskoululla järjestäytynyt kulkue marssi Keuruuntietä Veteraanipuistoon, jossa järjestettiin pride-teemoja esiin nostanut puistotapahtuma ja -piknik.

Virhe median upotuksessa.

Keuruun pride-tapahtuman suojelija oli kaupunginjohtaja Noora Pajari. Keuruu Pride -tapahtuma aiotaan järjestää myös seuraavana vuonna. Kuvia on tapahtuman Instagram-sivulla.

Kielletyt leikkihäät

Keuruun pride-tapahtuman syntymisen innoittajana on yläkoulun kesäkuun alun tapaus, jossa osallistuminen yläkoulun leikkihää-perinteeseen evättiin samaa sukupuolta olevilta. Kahden tytön leikkihäiden kieltämistä perusteltiin vetoamalla papin moraaliin, ja seurakunnan mukanaoloon liittyviin reunaehtoihin. 

Lisäksi Keskisuomalainen-sanomalehti on kertonut opettajasta, jonka mukaan homoseksuaalisuuden taustalla voi olla lapsuudenaikainen hyväksikäyttö, ja että tällaiset ihmiset voivat “eheytyä” terapiassa.

Keuruun yläkoulussa peruskoulun päättäville yhdeksäsluokkalaisille on jo vuosikymmenten ajan järjestetty koulunpäättymisviikolla leikkimieliset hääjuhlat, jossa muutama ystäväpari menee leikisti naimisiin. Samalla käydään läpi, mitä oikeissa häissä tapahtuu. Monille “ysihäät” on ollut tärkeä osa koulutien taitekohtaa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Jaahas. lähimmäisenrakkaudeton, pakanallinen uskonto häärää Keuruullakin koulussa, ristiriitaillen suomalaisten ehdottoman, yli 2/3 enemmistön tahtoa vastaan, avioliittohäiden yhdenvertaisesta oikeudesta, Suomen laeissa.

Sekä myös samalla rikkoen Suomen perustuslain tahtotilaa että Suomessa kenelläkään ei ole velvollisuutta osallistua uskomuksen harjoittamiseen.

Onneksi Keuruulla maallinen hyvä, suomalaisia ikiaikaisia perinteitä arvostava valta ottaa kantaa tuollaisen pakanallisen uskomuksen synnintekoiin.
Hyvä kuitenkin, että pride-tapahtuma sai kaupunginjohtajan tuen. Se on mielestäni merkittävä asia. :)