Syyrialainen jihadisti tuomittiin Saksassa elinkautiseen vankeuteen homomiehen puukotuksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Saksassa 21-vuotias syyrialainen jihadisti tuomittiin perjantaina elinkauteiseen vankeuteen homomiehen puukotuksesta. Surmatun miehen kumppani haavoittui vakavasti.

Asiasta kirjoittaa esimerkiksi Deutsche Welle.

Kuolemaan johtanut homovihamielinen hyökkäys tapahtui Saksan Dresdenissä lokakuussa 2020. Puukotettu mies ja hänen kumppaninsa olivat kaupungissa turisteina läntisestä Saksasta. Pariskunnan kerrotaan kävelleen kadulla pitäen toisiaan kädestä kiinni, jolloin puukottaja hyökkäsi heidän kimppuunsa takaa päin. 

Puukottajalla oli aseena 21-senttinen veitsi, joka löytyi surmatyön jälkeen läheltä tekopaikkaa. Samanlainen veitsi löytyi myöhemmin hänen repustaan kiinnioton yhteydessä pari viikkoa tapauksen jälkeen. Tiedostusvälineiden mukaan Abdullah A. -niminen mies otettiin kiinni dna-todisteiden perusteella.

Puukotuksen uhreista toinen, 55-vuotias mies menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa. Vakavia vammoja saanut 53-vuotias mies selvisi hengissä. Esillä on tiedotusvälineissä ollut myös se, että ettei poliisi aluksi tuonut esiin väkivallanteon kohteeksi joutuneiden miesten seksuaalista suuntautuneisuutta ja suhdetta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oikeuden tuomarin mukaan hyökkäyksen motiivina olivat “radikaalit islamistiset näkemykset”. Syyttäjän mukaan hyökkääjän motiivina oli miesten seksuaalisuus, ja halu rangaista “kuolemansynnistä” molempia miehiä kuolemalla. Saksalaiset tiedotusvälineet kuvaavat tekoa ensimmäiseksi kuolemaan johtaneeksi homoseksuaaleihin kohdistuneeksi islamistisesta hyökkäykseksi.

Tuomioistuin katsoi teon olleen erittäin vakava ja puukottaneen miehen syyllisyyden selvä. Hänen ei odoteta pääsevän vapauteen etuajassa. Hyökkääjä ei tuomarin mukaan ole osoittanut teostaan katumusta. 

Hyökkääjälle on aiemmin määrätty nuorisorangaistus terroristijärjestön tukemisesta. Hänet oli vapautettu joitakin päiviä ennen Dresdenissä tekemäänsä puukotusta.

Syyrialainen mies saapui uutistoimisto AFP:n mukaan Saksaan alaikäisenä pakolaisena vuonna 2015. Hänen turvapaikkahakemuksensa oli tullut hylätyksi, mutta häntä ei voitu palauttaa kotimaahansa. Syyttäjien mukaan miehen ajatukset alkoivat radikalisoitua vuonna 2016.

3 kommenttia

Ikävää että kyseinen jihadisti oli ottanut raamatusta, mooseksen julistamasta keskenään rakastelevan miesparin tappokäskystä oppia - sillä kuten tiedämme, koraanihan ei kehoiita raamatun lailla tappamaan, vaan tuomitsee "kevytkenkäisenä".

Saksahan voisi kieltää noitten abrahamikkojen saatanalliset säkeet, sillä onhan siellä radikalisoituneen ääri-kristillinen natsismikin kielletty, kuten kuuluukin olla.
Uskontoihin liittyvät opit ovat muuallakin kuin niiden piirissä pyhinä pidetyissä kirjoituksissa. Ne ovat näihin kirjoituksiin liittyvissä vakiintuneissa tulkinnoissa sekä perimätiedoissa, niiden tulkinnoissa ja niin edelleen. Näistä kaikista tietysti tehdään vielä omia tulkintoja.