Queer as Folk saamassa uudelleenlämmittelyn

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3

Vuosituhannen alun Queer as Folk -sarja uudelleenlämmitellään. NBC Universal on kertonut nyt virallisesti, että sarja on tulossa sen Peacock-suoratoistopalveluun. Asiasta oli vellonut huhuja ja keskusteluja jo pitkään.

Asiasta kerrotaan esimerkiksi TVline-, Coming Soon- ja Out.com -sivustoilla

Uuden version kerrotaan sijoittuvan New Orleansiin. Käsikirjoittajana on Stephen Dunn, joka ohjaa kahdeksanosaiseksi suunnitellun sarjan ensimmäisen jakson. Alkuperäisen QAF:n luoja Russell T. Davies on yksi uuden sarjan sarjan tuottajista.

Virhe median upotuksessa.

Alkuaan Queer as Folk (Suomessa nimellä Älä kerro äidille) ja lyhyemmin QAF-nimellä tunnettu yhden tuotantokauden mittainen kymmenjaksoinen brittisarja käynnistyi loppuvuodesta 1999. Manchesteriin sijoittuva kolmen homomiehen edesottamuksista kertova tarina nähtiin Suomessa muutamaa vuotta myöhemmin.

Yhdysvaltalaisversio puolestaan sijoittui Pittsburgiin, ja henkilögalleria oli laajempi. Sitä tehtiin vuosina 2000-2005 yhteensä kaikkiaan 83 jakson verran viidellä tuotantokaudella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Joidenkin mielestä QAF oli suorastaan sukupolvikokemus. Ehkä niin. Omalla kohdallani olin ehtinyt jo suunnilleen pureskella seksuaalisen suuntautuneisuuteni valmiiksi, ainakin siinä vaiheessa kun brittiversio nähtiin Suomessa. Brittiversion kohdalla koin jotain etäisiä samastumisen tuntemuksia, mutta omalla kohdallani se ei ollut iso juttu. Toki katsoin sen, ja tiedostin sarjan uraauurtavaa merkitystä televisioviihteen saralla. Merkittäviä "homoelämää" myönteisellä otteella käsitteleviä draamasarjoja ei aiemmin ollut nähty. Muutama vuosi sitten norjalaisen Skam-sarjan kolmas tuotantokausi toi aivan erillä tapaa elettäväkseni silloin kauan sitten tavallaan ajallaan tyystin väliin jääneen teini-iän. QAF:n Amerikan-versiota en sitten tainnut katsoa muutamaa ensimmäistä jaksoa pidemmälle. En ole täysin vakuuttunut tästä uusimmasta lämmittelykierroksesta. Vaan saa nähdä.
Ehkä, ja toivon mukaankin, tuo sarjan 3. inkarnaation paikka New Orleans tuo mukaan afro-amerikkalais-, latino-, aasialaistakin ja muutakin queer-maailmaa, aiempien versioiden haaleanruskeiksi typistyneiden näyttelijäkaartien lisäksi.
Mutta toivon mukaan ei liikaa paatosta eikä kliseitäkään.

Absolutely Fabuloushan olisi jos tuo sarjan 3. inkarnaatio olisi kyennyt astumaan länsimaalaisuus-kaapista ulos queer-ihmisten maailmaankin.

Sarjan jälkeen mm. youtubeen on vuosien varrella ilmestynyt useitakin gay- tai queer-realitymaisia sarjoja, erinäisten ihmisporukoitten tekeminä.