Katolinen kirkko torjuu samaa sukupuolta olevien avioliittojen siunaamisen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Katolinen kirkko ilmoitti maanantaina, ettei se siunaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Asiaa käsitelleen uskonopin kongregaation (CDF) mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat syntiä, eikä Jumala siunaa sitä. Kongregaatio valvoo kirkon "opin puhtautta". Paavi Franciscus on vahvistanut päätöksen.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi Euronews.

Katolisen kirkon näkemyksen mukaan avioliitto kuuluu vain miehen ja naisen väliseen suhteeseen. Samaa sukupuolta olevien liitot taas eivät sen mukaan kuulu Jumalan suunnitelmaan. Katolisen kirkon virallisen opetuksen mukaan homoseksuaalisuus ei sinänsä ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Samaa sukupuolta olevien suhteet nähdään katolisessa kirkossa "poikkeavana käyttäytymisenä" ja samaa sukupuolta olevien väliset seksuaaliset suhteet "itsessään häiriintyneenä". 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lokakuussa 2020 paavi Franciscus kertoi hyväksyvänsä samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja kannattavansa parisuhdelainsäädäntöä. Avioliiton avaamista samaa sukupuolta oleville hän ei hyväksy. Katolisen kirkon johtaja käsitteli asiaa elokuvafestivaaleilla Roomassa ensi-iltansa saaneessa dokumenttielokuvassa Francesco. Katolisen kirkon konservatiivit kuitenkin ilmaisivat paavia tulkitun väärin, ja että paavin kommentti asiasta olisi irrotettu muusta asiayhteydestä.

Esimerkiksi Elton John on ehtinyt sosiaalisessa mediassa kritisoimaan katolista kirkkoa päätöksestä. Hän hämmästelee sitä, että katolinen kirkko sijoitti hänen elämäkertaelokuvaansa Rocketman miljoona euroa ja keräsi voitot. Hän pitää kirkkoa tekopyhänä, kun se kuitenkin kutsuu samaa sukupuolta olevien avioliittoja synniksi ja kieltäytyy siunaamasta niitä. Elton John avioitui David Furnishin kanssa vuonna 2005.

4 kommenttia

"katolinen kirkko sijoitti hänen elämäkertaelokuvaansa Rocketman miljoona euroa ja keräsi voitot"

Nyt täytyy kyllä sanoa, että mitä? Katolinen kirkko rahoitti Elton Johnin elämäkertaelokuvaa?
Niin ne kertoo. Tai siis sijoittivat siihen - oletettavasti tietoisena siitä, että saavat komein koroin takaisin.