Erilainen Helsinki Pride 2020

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Helsinki Pride 2020 -viikon kunniaksi maalattu Senaatintorin sateenkaarisuojatie on kerännty katselijoita pitkin viikkoa. Monissa paikoissa maailmalla vastaavanlaiset suojatiet ovat jääneet pysyväksi osaksi kaupunkia.

Helsinki Pride 2020 on järjestetty aiemmista vuosista poikkeavaan aikaan, eikä ohjelmakaan ole ollut aivan perinteinen: esimerkiksi kulkue ja puistojuhla jäivät pois. Koronapandemiatilanteen vuoksi suuri osa tapahtumista on ollut seurattavissa verkossa.

Lauantai 12. syyskuuta on ollut tuulinen, pilvinen ja etenkin iltapäivän puolella sadekuuroinen. Säästä huolimatta joitain muutaman kymmenen hengen kokoisia kulkueita on kuitenkin järjestetty. Joillekin tämän kokoinen kulkue on saattanut tuoda mieleen 1970- ja 1980-luvun Vapautuspäivien kulkueet. Toisaalta kaupungilla lukuisiin salkoihin nostetut sateenkaariliput ovat liehuneet ja muuallakin on ollut sateenkaaren värien esiintuomista. Lisäksi kaupungilla on liikkunut erilaisia pride-lippuja kantavia pienempiä ryhmiä ja myös yksittäisiä ihmisiä.

Jonkin verran ihmisiä erilaisine pride-lippuineen oli kerääntynyt Senaatintorille. Myös Kansalaistorilla oli jonkin verran ihmisiä pride-liput mukanaan. Kalliossa sekä Tokoinrannassa että Karhupuistossa oli myös pride-värejä esillä.

Vihreät kokoontuivat puolen päivän aikaan Havis Amandan patsaalle Kauppatorille. Kulkueen määränpäänä oli eduskuntatalon edusta ja Kansalaistori.
Aito aviolitto ry oli Kauppatorin laidalla muistuttamassa, mihin pride-tapahtumia edelleen tarvitaan.
Sateenkaarilippuja oli esillä kaupungilla monissa paikoissa.

Lauantaina Helsinki Pride -yhteisö palkitsi ihmisoikeuksien edistämisessä tehneitä tahoja Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnoilla. Vuoden 2020 tunnustuspalkinnot saivat Hivpoint, tutkija Jukka Lehtonen ja Pro-tukipiste ry.

Virhe median upotuksessa.
Virhe median upotuksessa.

Helsinki Pride 2020 -konsertti järjestetään lauantaina klo 16–18, ja se näytetään Pride-striimissä helsinkipride2020.fi -verkkosivuilla sekä Yle Areenassa. Itse konsertti järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa.

Virhe median upotuksessa.
Virhe median upotuksessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!