Pääministeri Sanna Marin Helsinki Priden suojelijaksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Sanna Marin (kuva: eduskunta)

Pääministeri Sanna Marin on nimetty Helsinki Priden viralliseksi suojelijaksi vuosille 2020 ja 2021. 

- Hallitus on sitoutunut edistämään ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja oikeuksia vahvistetaan lainsäädännössä ja palveluissa. Uudistamme translain itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi, parannamme intersukupuolisten lasten asemaa sekä muutamme laajasti lainsäädäntöä ja rakenteita tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tukevaksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään, Marin toteaa.

Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma on ylpeä pääministeri Marinin suojelijuudesta.

- On suuri kunnia saada Sanna Marin Helsinki Priden suojelijaksi. Marin on monelle meistä esikuva niin hänen taustansa kuin vahvan ja empaattisen johtajuutensa takia, toteaa Horsma.

Helsinki Priden virallisena suojelijana toimii nyt ensimmäistä kertaa Suomen pääministeri, mutta kesällä 2019 silloinen pääministeri Antti Rinne osallistui Helsinki Priden kulkueeseen. Suojelijana ovat aikaisemmin toimineet esimerkiksi Aino-Kaisa Pekonen, Jani Toivola, Nasima Razmyar, Silvia Modig, Ville Niinistö, Tarja Filatov, Eva Biaudet, Paavo Arhinmäki, Mikael Jungner, Alexander Stubb ja Anni Sinnemäki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsinki Pride oli tarkoitus järjestää juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin syyskuulle. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti 7.-13.9.2020. Perinteistä suurta kulkuetta ja puistojuhlaa ei nyt järjestetä.

Sateenkaariperheen tytär

Kun Marin nousi Tampereen valtuuston johtoon alkuvuodesta 2013, hän kertoi verkkosivuillaan perhetaustansa vaikuttavan voimakkaasti hänen henkilöönsä ja aatemaailmaansa:

- Olen sateenkaariperheen lapsi. Tätä tosiasiaa on vaikea irrottaa omasta persoonastani ja aatteellisista lähtökohdistani. Minulle tasa-arvo tai ihmisten yhdenvertaisuus eivät ikinä ole olleet mielipidekysymyksiä vaan moraalikäsitykseni perusta. Politiikkaan lähdin mukaan, koska haluan vaikuttaa siihen miten yhteiskunta näkee kansalaisensa ja heidän oikeutensa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!