Homo ja anti-homo kohtasivat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Berliinin pormestari Wowereit on homo ja Moskovan pormestari Lushkov on anti-homo. Kun he tapaavat, on ilmassa outoa jännitystä. Lushkov pitää homoparaateja saatanallisina, ja kieltää ne joka vuosi Moskovassa. Vuonna 2006 hän puolussteli homovastaista toimintaansa näin: "Meidän elämämme, arvomme ja traditiomme Venäjällä - meidän moraalimme on kaikilla tavoin puhtaampaa. Länsi voisi oppia meiltä jotain näissä asioissa".

Eilen pormestarit kohtasivat jälleen Berliinin punaisella raatihuoneella. Lushkov on kylässä. Tapaamisessa oltiin ammattimaisen ystävällisiä. Moskova ja Berliini ovat ystävyyskaupunkeja. He tapasivat jo kymmenennen kerran. He jopa sinuttelevat. Tiedottaja kertoo, että asiakysymyksissä kuten liikenteessä, turismissa, turvallisuudessa ja kaupunkirakentamisessa he ymmärtävät hyvin toisiaan. Mutta homokysymyksessä heidän mielipiteensä eroavat ja se asia on kuulemma myös avoimesti keskusteltu.

(BildZeitung)

Vuosi sitten jotkut homojärjestöt vaativat Lushkoville EU:n laajuista matkustuskieltoa. Se ajatus on vaiettu kuoliaaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!