Forssan kaupunginhallitus päätti pride-liputuksesta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Forssan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Forssan kaupunki liputtaa jatkossa Helsinki Pride -viikon aikana sateenkaarilipulla.

Päätös syntyi äänin 7-4.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Maija Krannin (vihr) valtuustoaloitteen, jossa ehdotettiin kaupungin liputtavan kaupungintalon edustalla vuosittain Helsinki Pride -viikon aikana pride-lippua käyttäen. Krannin lisäksi aloitteen oli kirjoittanut lähes 20 muutakin valtuutettua. Helmikuussa valtuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jotkut muutkin suomalaiskaupungit ovat päättäneet pride-liputuksesta Helsinki Pride -viikolla. Joissain niissä kaupungeissa, joissa järjestetään oma pride-tapahtuma, liputetaan paikallisen pride-tapahtuman aikaan.

Helsinki Pride oli määrä järjestää perinteisellä paikallaan juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma on siirretty syyskuulle. Helsinki Pride järjestetään näillä näkymin 7.-13. syyskuuta. Pride-kulkue on lauantaina 12. syyskuuta.

1 kommenttia

Forssa liputtaa, mutta sen läntinen naapurikunta Jokioinen ei aio liputtaa. Kunnanhallitus päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Kanta-Hämeessä sijaitsevassa Jokioisten kunnassa asuu runsas 5 000 ihmistä.