Eino Nurmisto palkittiin Punni-palkinnolla Homopojan opas -kirjastaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Eino Nurmisto: Homopojan opas (kuva: Otava)

Eino Nurmisto palkittiin Homopojan opas -kirjastaan Lastenkirjainstituutin jakamalla Punni-palkinnolla. Palkinnon arvo on 4000 euroa.

Perustelun mukaan Nurmiston esikoisteos Homopojan opas (Nemo 2019) on rohkea avaus tietokirjallisuuteen ja tuo kuuluviin äänet, jotka on aiemmin jätetty alaviitteeksi.

- Seksuaalikasvatuskirjojen perinteisiä teemoja pohditaan tällä kertaa homomiehen ja -pojan näkökulmasta. Nurmisto kirjoittaa suoraa ja rehellistä tekstiä, ja vastaa homopoikien ja muidenkin mieliä askarruttaviin kysymyksiin, joita ei välttämättä kehtaa edes kysyä.

Eino Nurmisto on tunnettu Tämän kylän homopoika -blogistaan.

Eino Nurmisto tunnetaan myös nimellä Tämän kylän homopoika

Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.

Punni-palkintoraadin asiantuntijajäseninä toimivat kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja toimittaja Pia Ingström, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajana kirjastonhoitaja Sanna-Mari Samu ja nuorisojäsenenä lukiolainen Heidi Rautiainen. Raadin puheenjohtajana toimi Lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Heidi Juopperi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Palkinnon nimen taustalla on Kirsi Kunnaksen kertomus Punni-jäniksestä.

- Punni on hauska ja viisas kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957). Punni-jänis on toisenlainen kuin muut, joiden mielestä Punnin kaltaista ei voi ollakaan.

3 kommenttia

Kirjassa on riemastuttava luku homomiesten "peniskeskeisestä" seksuaalisuudesta ja vaginaan kohdistuvasta torjunnasta. Onhan se nyt hassua näinä päivinä, että seksuaalisuus mielletään sillä tavalla. Fyysisesti. Ihan hupsun hassua ja hullunkurista. Heteropoikien vastaavaa opasta odotellessa.
Avaatko hieman, mitä ajattelet, että "hassua näinä päivinä, että seksuaalisuus mielletään sillä tavalla". Minulle ei tuo sanomasi oikein avaudu.

Heteropojille on tuollainen kirja julkaistu jo kauan, kenties kymmenen vuotta sitten. Väestoliitto sen teki. Se kirja ei ollut yhtä avoin kuin mahdollisesti tämä homopojille tarkoitettu kirja. En nimittäin ole tullut palkittua tuoretta kirjaa hankkineeksi.