Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka Oulun ammattikorkeakoulun #luotaitseesi-kampanjan keulakuvaksi

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Janne Puhakka on mukana Oamk:n #luotaitseesi-kampanjassa (kuva: Oamk)

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka sekä Finnish Nigtmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen toimivat Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijarekrytointikampanjan keulakuvina. Oamk jatkaa vuonna 2017 lanseeraamaansa #luotaitseesi-teemaaa, jonka tarkoituksena on rohkaista nuorta olemaan oma itsensä ja tekemään itselleen sopivia valintoja elämässään.

Puhakka kertoi homoseksuaalisuudestaan lokakuussa 2019 Helsingin Sanomien haastattelussa. Kyse on ensimmäisestä kerrasta Suomessa, kun ammatikseen kiekkoa huipputasolla pelannut kertoo homoseksuaalisuudestaan.

- Päätin jakaa mun tarinan, jotta maailma vois olla kaikille yhdenvertainen tulevaisuudessa. Luotaitseesi ja tiedä, että olet arvokas sellaisena kuin oot, kertoo Puhakka Oamkin mainosvideossa.

Karoliina Korhosen alun perin kavereilleen tekemästä Finnish Nightmare -sarjakuvasta on kasvanut kansainvälinen ilmiö. Myös Korhosen tarina kertoo itseensä luottamisen merkityksestä, sillä hän on painottanut haastatteluissa, ettei omaa osaamista saa vähätellä ja häpeillä. 

Medianomiksi Oamkista valmistunut Korhonen valittiin viime vuonna Oamkin vuoden alumniksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olemme iloisia, että Janne ja Karoliina lähtivät mukaan luotaitseesi-kampanjaamme. Meille on tärkeää kannustaa nuoria luottamaan itseensä ja tulemaan meille opiskelemaan juuri sellaisena kuin ovat, kertoo viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala.

Korkeakoulujen yhteishaku on jatkuu 1.4. asti. Oppilaitos kertoo, että valmistuneista 85 prosenttia on tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon työuransa kannalta. Tämä ilmenee hiljattain julkistetusta ammattikorkeakoulujen valtakunnallisesta uraseurantakyselystä, joka tehdään vuosittain viisi vuotta aiemmin valmistuneille.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!