Jari Sillanpää tuomittiin sakkoihin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, hyväksikäyttösyyte hylättiin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 25
Jari Sillanpää oikeudessa vuonna 2018 (kuva: Vaeltaja2006)

Helsingin käräjäoikeus vapautti laulaja Jari Sillanpään lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevasta syytteestä. Hänet tuomittiin kuitenkin 45 päiväsakkoon sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Sillanpään tuloilla sakkojen yhteissumma on 15 480 euroa.

Sillanpäätä vastaan nostettiin marraskuussa 2019 syytteet lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Kyse on tapahtumista vuodelta 2017.

Asiaa tuli käsittelyyn helmikuun 2020 lopulla Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynti oli määrätty salaiseksi, kuten yleensä on laita, jos tapaukseen liittyy alaikäisiä.

Sillanpää oli kutsunut kotiinsa hierojan antamaan hierontaa. Tilanne johti intiimiin kanssakäymiseen. Hierojan mukanaan tuoma 13-vuotias lapsi oli kuvannut tapahtumia, mutta Sillanpään asianajajan mukaan ei Sillanpään pyynnöstä tai edes tietäen.

Sillanpäähän liittyneiden rikosepäilyjen taustalla on poliisin tutkimat hierojan tekemiksi epäillyt lapseen kohdistuneet rikolliset teot, mutta hieroja on sittemmin menehtynyt.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toinen syyte liittyy Sillanpään matkapuhelimella olleita tietokonenäytöltä otettuja kuvia lapsen hyväksikäyttötilanteista. Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan kuvat oli ottanut joku muu kuin Sillanpää itse. Sakkorangaistuksen tuonut kuvan levittäminen ja hylätty hyväksikäyttösyyte eivät liity toisiinsa.

Käräjäoikeuden tuomioon voi hakea muutoksia ylemmissä oikeusasteissa. Se ei siis ole lainvoimainen.

Sillanpään tilillä huumausainerikoksia samoilta ajoilta

Elokuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus määräsi Jari Sillanpäälle kymmenen kuukauden mittaisen ehdollisen vankeustuomion kahdesta huumausainerikoksesta.  

Sillanpää tuomittiin jo alkuvuodesta 2018 päiväsakkoihin rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Hän myönsi syyllistyneensä mainittuihin syksyllä 2017 tekemiinsä rikoksiin. Sillanpäältä löytyi pieni määrä metamfetamiinia.

Kaapistatulo

Vuonna 1995 tangokuninkaaksi kruunattu Sillanpää kertoi keväällä 2006 Nelosen Tuomas & Juuso Experience -ohjelmassa, että hänen silloin hiljattain päättynyt parisuhteensa toinen osapuoli oli mies. Sillanpää kertoi tuolloin halunneensa kertoa seksuaalisesta suuntautuneusuudestaan jo uransa alkuvaiheissa, mutta mediat toppuuttelivat.

Aikanaan kaapistatulon arvioitiin vaikuttavan myönteisesti asenteisiin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia kohtaan, koska kaapistatulon aikaan Sillanpään suosio oli erittäin suuri erityisesti varttuneemman väen keskuudessa, jossa puolestaan seksuaalivähemmistöihin on suhtauduttu muita ikäryhmiä varautuneemmin. Kaapistatulo ei juuri vaikuttanut Sillanpään suosioon. 

Vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä avoimesti seksuaalivähemmistöihin kuuluvia tunnettuja henkilöitä oli vielä selvästi vähemmän kuin nyt, joten Sillanpään toimintaa ei joidenkin arvioiden mukaan kuitenkaan enää samalla tavoin yleistetä seksuaalivähemmistöön laajemmin.

25 kommenttia

Jari Sillanpäälle suuret sakot: kuvasi tietokoneelta, kun mies oli sukupuoliyhteydessä pienen lapsen kanssa - hyväksikäyttösyyte kaatui

https://yle.fi/uutiset/3-11267610

” Loukkaavan kuvan levittämisestä annettu tuomio koski sitä, että Sillanpään matkapuhelimella oli kuvattu tietokoneen ruudulta video, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa.

Lisäksi Sillanpään matkapuhelimella on otettu tietokoneen ruudulta 8 valokuvaa, joissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen.

Sillanpää väitti aiemmin, että hän ei olisi itse ottanut kuvia ja videoita. Hän myös sanoi aiemmin, ettei hän edes tiennyt, että hänen puhelimessaan oli tällaisia kuvia.

Käräjäoikeus katsoo, että Sillanpää itse on ottanut nämä kuvat omalla puhelimellaan.

Oikeuden mukaan valokuvat oli otettu Sillanpään matkapuhelimella noin minuutti sen jälkeen, kun Sillanpään kiertueen soittolistaa oli muokattu. Käräjäoikeuden mukaan ei ole järkevää epäillä, että Sillanpään puhelinta olisi käyttänyt joku muu.”


Tämähän liittyy aika varmasti Jarin pikkupoikia raiskaaviin metakavereihin jotka ovat oikeudessa myös tänä keväänä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8a3fadd-011d-48b9-b5bc-083f26800510 Miehethän huumasivat ja raiskasivat 6-15v pikkupoikia kuvaten ne nettiin: https://ranneliike.net/keskustelu/22540/homomiesten-pedofiilirinki-sai-syytteet
Aika järkyttävää tekstiä tuossa Ylen artikkelissa lisää:

” Jossain vaiheessa Sillanpään hieroja oli todennut, että lapsen pitäisi tulla ottamaan kuvia Sillanpäästä ja hierojasta.

Lapsi kertoi oikeudessa, että Sillanpää ja mieshieroja olivat piikittäneet huumeita itseensä sekä olivat myös tarjonneet huumeita lapselle. Lapsi ei ollut ottanut huumeita.

Hän kertoi oikeudessa nähneensä, kun Sillanpää ja hieroja harrastivat seksiä. Lapsi oli ottanut kuvia.”

Sillanpää on sairas ihminen. Toivottavasti ura oli tässä. En ymmärrä miten kukaan menisi enää tämän ihmishirviön keikalle. Lapsipornoa puhelimessa ja koneella, huumeita ja seksiä pedofiilien(myös hierojaa epäiltiin pedofiliasta kuten Jarin metakavereita) kanssa.